palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tisza-tó vízrendszere

Hosszabb távon biztosítja a térség vízellátását a Komplex Tisza-tó Projekt

Befejeződött a Tisza-tó vízrendszerének első, átfogó rekonstrukciója. A három megyét – Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok - érintő beruházás hosszabb távon biztosítja a korszerű vízgazdálkodás feltételeit a térségben – hangzott el a projekt június 25-én a tiszafüredi Balneum Hotelben rendezett zárórendezvényén, amelyen részt vett Somlyódy Balázs, az OVF főigazgatója, dr. Pajtók Gábor, Heves megye kormánymegbízottja, Kovács Sándor, a JNSZ Megyei Közgyűlés elnöke, a Tisza-tó miniszteri biztosa, és több polgármester.

Bővebben...

 

Tisza-tó: marad az emelt vízszint

Idén is lábujjhegyen a vízen! – ezzel a címmel közölt írást a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. a honlapján. A cikk annak apropóján született, hogy idén újra emelt, 735+-5 centiméteres vízszintet tart a tározóban az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Mint a horgász társaság kiemelte: „Nagyon hiányzik a Tiszán a tavaszi áradás, mert nélküle elképzelhetetlen a jó halszaporulat. A Tisza-tavi Sporthorgász KN Kft. és a KÖTIVIZIG kiemelkedően jó együttműködésének köszönhetően azonban mégis felcsillant a remény.

Bővebben...

 

Fókuszban a Tisza-tavi közlekedés

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a Tisza-tó Napja rendezvénysorozatot. A több napot felölelő események között szerepelt rendőrségi futóverseny, Tour de Tisza-tó kerékpárverseny, Ki mit tud? az általános iskolásoknak, és persze horgászverseny is. Május 13-án pedig megtartották a hagyományos Tisza-tavi kerekasztal-megbeszélést.

Bővebben...

 

Plusz tízmillió köbméter víz a Tisza-tóba

Felkészülve a várható aszály miatt bővülő vízigényekre, megkezdjük a Tisza-tó vízszintjének mintegy tíz centiméteres emelését, ezzel plusz 10 millió köbméterrel növelve a tározó tartalék vízkészletét. Az érkező vízhozam függvényében a tó vízszintjét a Kisköre-felső vízmércén mért 725+-5 centiméteres nyári nívóról legkésőbb május 13-ig a 735+-5 centiméteres tartományba állítjuk be. A Tisza-tó magasabb vízszintje, ezáltal többlet vízmennyisége biztonságot nyújt a vízkészlet-gazdálkodásban, ugyanakkor kedvezőbb feltételeket biztosít a tó élővilága - a halak ívása - és a turizmus számára.

 

Tisza-tó: 2200 köbméternyi uszadék

A Kiskörei Vízlépcsőnél felhalmozódott, mintegy 2200 köbméter szerves anyagú uszadéktól és kommunális hulladéktól mentesítjük a Tisza-tavat az április 22-e óta elrendelt harmadfokú környezeti kárelhárítási készültség során.

Bővebben...

 
További cikkeink...