palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó feltöltés 2. lépcső

A Tisza-tó nyári vízszint beállítását ezúttal is két lépcsőben tervezzük beállítani. A tározó tavaszi feltöltésének első lépcsőjét a Tisza folyón levonuló árhullám apadó ágon történt megtartásával március 1-én befejeztük (Kisköre-felső: 690±10 cm). Második lépcsőben a Tisza-tó vízszintjét a magasabb nyári vízszintre, a Kisköre-felső vízmércén mért 735±5 cm-es tartományba duzzasztjuk, többlet vízkészlet növelés céljából, készülve a várható aszályos időszakra.

Bővebben...

 

Tisza-tó: műtárgyak nyitása

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Tisza és mellékfolyóinak vízjárására való tekintettel a Tisza-tó IV., V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX., Kis-Füredi fok és X. szabályozó műtárgyait 2021. március 31-én 8 órától kinyitjuk.

 

Tisza-tó: műtárgyak zárása

A Tisza-tavi öblítő csatornák szabályozó műtárgyai téli üzemrendjének megfelelően a Tisza-tó IV., V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX. számú, a Kis-Füredi fok és a X. számú szabályozó műtárgyak 2020. december 17-én, 8 órától zárásra kerülnek. A VI. és IX. számú szabályozó műtárgyak tiltói nyitva maradnak, további intézkedésig.

 

Téli vízszint a Tisza-tóban

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság december 11-én beállította a Tisza-tó téli vízszintjét.  A továbbiakban - a tavaszi feltöltés kezdetéig - a vízállás a Kisköre-felső vízmércén mért 620-10 centiméter lesz.

Bővebben...

 

Tisza-tó: téli vízszint második lépcső

A Tisza-tó téli vízszintje beállításának első lépcsőjét az ütemtervnek megfelelően végrehajtotta a tározót üzemeltető KÖTIVIZIG. A második lépcsőben a Tisza-tó alacsonyabb téli vízszintjét a magasabb téli vízszintre állítjuk be (Kisköre-felső 565+10 cm → 620-10 cm), amelyet az alábbi ütemterv szerint tervezünk végrehajtani.

Bővebben...