palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó: műtárgyak zárása

A Tisza folyó vízjárására és a téli üzemrendre való tekintettel a Tisza-tó X. számú szabályozó műtárgyát 2019. december 13-án 8 órától, a IV., V., VI.,  Kis-Tisza, Aponyháti, IX. számú és a Kis-Füredi fok szabályozó műtárgyakat pedig december 14-én 8 órától zárjuk. A VI. és IX. számú szabályozó műtárgyak tiltói nyitva maradnak további intézkedésig.

 

Tisza-tó: téli vízszint 2. lépcső

Befejeződött a Tisza-tó téli vízszintje beállításának első lépcsője. A második lépcső a Tisza-tó alacsonyabb téli vízszintjének a magasabb téli vízszintre történő beállítása (Kisköre-felső 590±10 cm → 610±10 cm), amelyet az alábbi ütemterv szerint tervezünk végrehajtani. A duzzasztás végrehajtását és ütemét befolyásolhatja, módosíthatja a Tisza-folyó vízjárása.

Bővebben...

 

A Tisza-tó téli leürítésének ütemezése

A Tisza-tó téli vízszintjének beállítását két lépcsőben tervezzük végrehajtani. Első lépcsőben a tározó vízszintjét az alacsonyabb téli vízszintre (Kisköre-felső: 590±10 cm) csökkentjük a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. és a KÖTIVIZIG fokozott együttműködése alapján készített monitoring terv alapján. A vízszintcsökkentés végrehajtását és ütemét befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

Téli időszámítás a Tisza-tónál

A Tisza-tó téli vízszintegyeztető tárgyalását minden év szeptemberében tartjuk az érdekelt felek bevonásával, ahol a vízszint csökkentésének ütemét és mértékét határozzuk meg. Minden esetben figyelembe vesszük a halak téli vermeléséhez szükséges körülményeket, pl. a vízhőmérsékletet.

Bővebben...

 

Tisza-tavi gátsorompók nyitása

A Tisza-tó töltéskoronáján kialakított kerékpárút gépjárműforgalmát korlátozó, a kerékpárosokat védő sorompók nyitása nem esik egybe a Tisza-tó őszi leürítésének kezdő dátumával. A sorompókat 2019. október 24-én 8 órakor nyitjuk ki. A Tisza-tó őszi leürítésének üteméről külön tájékoztatót adunk ki.