Magyarország

feed-image

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tavi műtárgynyitás

Tájékoztatjuk a Tisza-tavon közlekedőket, hogy a Tisza folyó vízjárására való tekintettel, a IX., Aponyháti, Kis-Tisza, VI., V. és IV. számú öblítőcsatornák szabályozó műtárgyait november 18-án, 08:30 órától kinyitjuk. A X. számú és a Kisfüredi-fok szabályozó műtárgyak zárt állapotban maradnak.

 

Tisza-tó: folytatódik a leürítés

A tározó - a Tisza-folyón levonuló árhullám miatt - november 10-én reggel felfüggesztett őszi leürítését november 14-én folytatjuk. A vízszintcsökkentés végrehajtását és ütemét azonban a továbbiakban is befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Módosítás: (2016. november 14. hétfő, 07:30)

Bővebben...

 

Tisza-tó: felfüggesztett leürítés, műtárgyzárás

A Tisza folyón levonuló árhullám miatt a Tisza-tavi öblítőcsatornák szabályozó műtárgyait november 10-én, 8 órától lezárjuk, egyúttal a Tisza-tó őszi leürítési ütemtervének végrehajtását az árhullám levonulásának időtartamáig felfüggesztjük. További intézkedésig a Kisköre-felső vízmércén mért duzzasztási szint: 660+10 cm. Az őszi leürítés folytatásáról újabb tájékoztatást adunk.

 

Megkezdődik a Tisza-tó őszi leürítése

November 2-án az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság megkezdi a Tisza-tó téli vízszintjének beállítását. A vízszintcsökkentés a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. és a KÖTIVIZIG együttműködésével készített monitoring terv alapján történik. A leürítés végrehajtását és ütemét azonban befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

Bővebben...

 

Kombinált téli vízszint a Tisza-tavon

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az előttünk álló téli időszakban is kombinált vízszintre számíthatnak a Tisza-tó hasznosításában érdekeltek. Erről született megállapodás a szeptember 27-én, Kiskörén rendezett hagyományos egyeztető tárgyaláson. A tározó leürítése ezúttal is két ütemben történik meg, a vízszintet a tervek szerint november elsejétől kezdődően 580 centiméterre csökkenti, majd két nap múlva fokozatosan 620 centiméterre emeli az üzemeltető Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Módosítás: (2016. szeptember 27. kedd, 16:18)

Bővebben...