palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

A Tisza-tó ötnapos ünnepe

Bár négy hete már nyári víztömegben „lubickol” az ország legnagyobb mesterséges tavának varázslatos élővilága, vízszintavatóként került be a köztudatba a Tisza-tó napja.

Bővebben...

 

Körös-körül dolgoznak a Tisza-tónál

Az előző héthez képest lényegében nem változnak a munka helyszínek és a fontosabb beavatkozások a 19. héten (május 5-11. között) – derül ki a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium tájékoztatójából.

Bővebben...

 

A viharos szél miatt felfüggesztettük a Tisza-tó kísérleti üzemrendjét

A Kiskörei Vízlépcsőnél mintegy 20 centiméteres túlduzzasztást okozott a szélnyomás vasárnap reggelre, ezért – a nagyobb károk elkerülése érdekében – aznap délelőtt haladéktalan megkezdtük a Tisza-tó vízszintjének csökkentését a 735+5 centiméteres szintre.

Bővebben...

 

Aktuális munkálatok a Tisza-tónál

A 18. héten (április 28. - május 4.) is folytatódnak az elmúlt napokban, illetve még korábban megkezdődött beavatkozások – közölte a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” Konzorcium. Így a X-es öblítő műtárgynál Jet-Grouting technológiával az alap megerősítése a fő teendő, a IX-esnél kőszórás, a VI-osnál a kőszórást megelőző mederkotrás zajlik, míg a VI-os és X-es egyúttal lakatosmunka helyszínei is.

Bővebben...

 

Nem marad el az ívás!

Ezzel a főcímmel jelent meg a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján az az írás, melyet Hegedűs Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója jegyez, s amelyben köszönetét fejezi ki Lovas Attilának, a KÖTIVIZIG igazgatójának azért, hogy a Tisza-tó vízszintjének 750 centiméterre történő emelésével elősegíti a pontyfélék sikeres szaporodását.

Bővebben...