palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisza-tó: eredményes volt a kísérleti üzemmód

Mint arról többször is beszámoltunk honlapunkon, idén először kísérletképpen a Tisza-tó vízszintjét április 24-től június 3-ig 750 centiméterre (88,82 mBf szintre) emeltük, amire árvízmentes időszakban még nem volt példa. A kísérleti üzemmód hatása összességében pozitív, különösképpen a tározó halállományának szaporodására.

Bővebben...

 

Tisza-tó: hétvégén is zárva a VI. öblítő csatorna

Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezőjének tájékoztatása szerint felújítás miatt hétköznap és hétvégén is 6:00-18:00 óra között lezárják a VI. öblítő csatornát és a VI. műtárgyat. Ezért felhívjuk a figyelmet a fokozott óvatossággal történő vízi közlekedésre, nem csak ezen a helyszínen, hanem a tározó többi, a rekonstrukciós munkálatokkal érintett területein is!

Bővebben...

 

Heves megyei területfejlesztési díj kiskörei szakaszmérnökségünknek

Telekessy István területfejlesztési díja adományozott Heves Megye Közgyűlése a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének, a Tisza-tó „gazdájának”. A rangos elismerést ünnepélyes keretek között adta át a közgyűlés június 27-i ülésén Szabó Róbert megyei elnök és dr. Barta Viktor főjegyző - Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatójának jelenlétében - Fejes Lőrinc kiskörei szakaszmérnöknek.

Bővebben...

 

Tisza-tó: a kotrások helyszíne munkaterület, oda belépni tilos!

Ezen az internetes felületen is rendszeresen hírt adunk arról, hogy a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezési munkálatai közül éppen hol folynak mederfejlesztési és kotrási műveletek. Tesszük ezt azért, hogy a tavon közlekedők számára egyértelműen jelezzük: ezek a helyszínek munkaterületek, ezért oda – balesetek elkerülése végett - belépni tilos.

Bővebben...

 

Aktuális munkák a Tisza-tónál

A Komplex Tisza-tó Projekt  keretében a 25. héten (június 16-22.) folytatódnak a korábban már megkezdődött beavatkozások a Kiskörei-tározóban.

Bővebben...