palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Velünk élő Tisza-tó – konferencia Szolnokon

A jövő vízgazdálkodási agrármérnökei elnevezésű EU-projekt keretében, Velünk élő Tisza-tó címmel rendez konferenciát március 31-én a Szolnoki Főiskola. A tiszaligeti Campusban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője és több munkatársa tart előadást.

Bővebben...

 

A kerékpárosok „Mekkája” lett a Tisza-tó

Amióta 2007-ben kiépült – Poroszlótól Kiskörén át Tiszafüredig – a tározót 9 kilométeres szakasz híján körülölelő kerékpárút, mind többen drótszamár nyergébe pattanva kívánják felfedezni a Tisza-tó természeti szépségeit. Tavaly 16 162, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost regisztrált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami a második legnagyobb biciklis forgalmú év 2012 után.

Bővebben...

 

Készülhet téli álmára a Tisza-tó

Ma reggel elérte a - Kisköre-felső vízmércén mért - 620 centimétert a Tisza-tó vízszintje, amely – ha nem érkezik árhullám - immár tavaszig változatlan marad. Mint arról korábban már beszámoltunk, a téli vízszintet az elmúlt esztendőhöz hasonlóan idén is két ütemben állítottuk be, a Tisza-tó hasznosításában érdekeltek előzetes egyetértésével.

Bővebben...

 

Tisza-tó: az alacsonyabb téli vízszintnél is folytatódik a munka

Elértük a Kisköre-felső vízmércén mért, 565 centiméteres, alacsonyabb téli vízszintet a Tisza-tóban, ettől függetlenül folytatódnak a Komplex Tisza-tó Projekt keretében végzett kotrási és műtárgy-felújítási munkálatok a tározóban.

Bővebben...

 

Tájékoztató a Tisza-tó téli feltöltésének ütemtervéről

A Kiskörei-víztározó (Tisza-tó) alacsonyabb téli vízszintről (Kisköre-felső 560 +10 cm) a magasabb téli vízszintre (620-10 cm) történő feltöltését a tervek szerint november 20-án kezdjük meg, s várhatóan november 28-án fejezzük be. A vízszint emelését a KÖTIVIZIG és a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. együttműködése alapján hajtjuk végre. A duzzasztás ütemét természetesen befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen levonuló árhullám.
A feltöltés ütemterve a képre kattintva olvasható.