palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Tisza-tó Tisza-tó vízrendszere

Tisztán kezdi a szezont a Tisza-tó

Negatív hulladék-kibocsátású vízitúrát szervezett vasárnap a Föld Napja alkalmából a Békatutaj Szabadidősport Egyesület a Tisza-tavon. A nyolcvanöt aktivista meglehetősen tisztának találta a környezetet, de harminchat zsáknyi szemét, két vashordó és néhány gumiabroncs eltüntetésével sikerült tovább javítani a tó állapotát - közölte igazgatóságunkhoz eljuttatott közleményében a civil szervezet.

Bővebben...

 

Hétfőre nyári vízszint a Tisza-tóban

Április 16-án megkezdjük a Kiskörei-tározó (Tisza-tó) tavaszi feltöltésének harmadik – befejező – ütemét. A duzzasztás révén a jelenlegi – Kisköre-felső vízmércén mért – 700+-5 centiméteres vízszintet április 20-ára 725+-5 centiméterre, a szokásos nyári nívóra emeljük. Az érkező vízhozam függvényében a napi 5 centiméteres duzzasztással naponta mintegy 5 millió köbméterrel növeljük a tó vízkészletét.

Bővebben...

 

Megkezdődött a viharjelzés a Tisza-tavon

Április elsejétől megkezdődött a 7 hónapos viharjelzési szezon a Tisza-tónál, s az erős szél miatt rögtön második fokozatot mutattak a jelzőfények.
A tavon tartózkodók a Rádiós Segélyhívó Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) által üzemeltetett BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fényjelző rendszere segítségével szerezhetnek tudomást a viharjelzési fokozatról. Jelenleg a tó körül 5 fényjelző lámpa található, 2 az abádszalóki-öbölben, 1-1 pedig Újlőrincfalva, Sarud és Poroszló térségében.

Bővebben...

 

Látlelet a Tisza-tóról a főiskolán

Velünk élő Tisza-tó címmel tartottak előadást kedden kollégáink a Szolnoki Főiskola Campusában. A prezentációkból a Kiskörei-tározó vízgazdálkodásban, ökológiában betöltött szerepéről tudhattak meg érdekes információkat az érdeklődök.

Bővebben...

 

További 30 millió köbméter víz a Tisza-tóba

Az I. ütem folytatásaként március 25-én megkezdjük a Tisza-tó (Kiskörei-tározó) tavaszi feltöltésének II. ütemét, amelynek során a jelenlegi – Kisköre-felső vízmércén mért – 670+-5 centiméteres vízszintet a hónap végére 700+-5 centiméterre emeljük. Az érkező vízhozam függvényében ezzel a napi 5 centiméteres duzzasztással naponta mintegy 5 millió köbméterrel növeljük a tó vízkészletét.

Bővebben...