palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Hidrometeorológiai elemzések

Átlaghoz közeli decemberi időjárás

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiemelt mérőállomásainak adatai alapján 2021 decemberében területi átlagban 43,6 milliméternyi csapadékot regisztráltunk, ami 2,6 mm-rel haladja meg a sokéves 12. havi átlagot. Ennek túlnyomó része jellemzően a hónap első felében hullott le.

Módosítás: (2022. január 04. kedd, 11:02)

Bővebben...

 

Hűvös, száraz október

Folytatódott a száraz ősz térségünkben. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére októberben átlagosan 11,3 milliméter csapadék hullott, ami alig harmada az ilyenkor szokásosnak. A nyári hónapoktól és a szeptembertől eltérően a második őszi hónapot a sokévi átlagnál alacsonyabb havi középhőmérséklet jellemezte.

Módosítás: (2021. november 02. kedd, 10:06)

Bővebben...

 

Száraz, meleg őszkezdet

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére szeptemberben átlagosan 9,5 milliméter csapadék hullott, ami jóval alatta marad az ilyenkor szokásosnál. A nyári hónapokhoz hasonlóan az első őszi hónapot is az átlagnál magasabb havi középhőmérséklet jellemezte.

Bővebben...

 

Az idei nyár számai: 49 hőségnap, 108 milliméter átlagcsapadék

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiemelt mérőállomásainak adatai alapján az idei nyáron területi átlagban 108,4 milliméternyi csapadék hullott, ami 69,9 mm-rel marad el a nyári hónapok sokéves átlagától. Ugyanakkor a június, a július és az augusztus is melegebb volt a megszokottnál.

Módosítás: (2021. szeptember 03. péntek, 09:08)

Bővebben...

 

Meleg augusztus kevés csapadékkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére 2021 augusztusában átlagosan 44,6 milliméter csapadék hullott, ami kevesebb, mint ilyenkor megszokott. A másik két nyári hónaphoz hasonlóan az augusztust is az átlagnál magasabb havi középhőmérséklet jellemezte.

Bővebben...

 
További cikkeink...