palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Hidrometeorológiai elemzések

Egy nap alatt 89,9 mm csapadék!

Hatalmas mennyiségű eső zúdult le az elmúlt 24 óra alatt térségünk több településére. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mérési adatai szerint a legtöbb csapadék – 89,9 milliméter – Öcsödön hullott, ami mintegy harmadával több a sokévi (teljes havi) júniusi átlagnak.

Bővebben...

 

A második legcsapadékosabb május

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére a tavasz utolsó hónapjában átlagosan 123,6 milliméter csapadék hullott. Ezzel az idei május a KÖTIVIZIG 1963 óta tartó méréseinek tanúsága szerint a második legcsapadékosabb ötödik hónap a térségben. A havi átlaghőmérséklet 14,5 fokot tett ki, ami 2 fokkal hűvösebb az ilyenkor megszokottnál.

Bővebben...

 

Árhullám vonul le a Tiszán

Az elmúlt napokban a vízgyűjtőkön lehullott jelentős mennyiségű csapadék következményeként árhullám vonul le a Tiszán és több mellékfolyóján, ami Kisköre-alsón várhatóan 600-630 cm közötti, Szolnoknál pedig 580-600 cm közötti vízállással tetőzik a jövő hét második felében.

Módosítás: (2019. május 24. péntek, 10:54)

Bővebben...

 

Másfél havi eső pár nap alatt

A napokban kiadós esők áztatták térségünk nagy részét. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság mérési adatai szerint a legtöbb csapadék - 69,9 milliméter - május 5-én és 6-án Jászberényben hullott.

Bővebben...

 

Enyhe és esős április

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére az idei tavasz második hónapjában átlagosan 49,6 milliméter csapadék hullott, ami a sokéves április havi értéknél egyharmaddal több. A havi átlaghőmérséklet 12,8 fokot ért el, ami ugyancsak magasabb az ilyenkor megszokottnál.

Módosítás: (2019. május 02. csütörtök, 08:29)

Bővebben...

 
További cikkeink...