palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Vízrajz Hidrometeorológiai elemzések

Hidrometeorológiai elemzések

Meleg nyár kevés csapadékkal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság – másfél megyényi – működési területére augusztusban átlagosan 41,8 milliméter csapadék hullott, 11,5 milliméterrel kevesebb a sokéves 8. havi átlagnál. A nyári hónapokban összességében területi átlagban 144,6 milliméter esett, ami 34 milliméterrel múlja alul a sokéves 6-8. havi átlagot. Ugyanakkor idén a júniusi, a júliusi és az augusztusi középhőmérséklet is meghaladta a sokéves havi értékeket.

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

Augusztus 22-29. között a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területét túlnyomórészt csapadékmentes időjárás jellemezte. Ebben az időszakban a legtöbb esőt Karcagon mértük, 3,3 millimétert. Tiszasülyön 1,3, Kunhegyesen 0,3, Kisújszálláson pedig 0,2 mm hullott, ezen kívül lényegében semmi.

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

Augusztusban eddig átlagosan 41,3 milliméter csapadék esett a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére, legutóbb - augusztus 20-án - 3,6 és 11 mm közötti mennyiség hullott. Folyóink vízállása továbbra is alacsony. 

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

Augusztus első felében területi átlagban 34,1 milliméter csapadék áztatta a Közép-Tisza vidékét, ami megközelítően kétharmada a sokéves 8. havi átlagnak. Ennek túlnyomó része két nap alatt esett le.

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai helyzetkép

Csapadék

Az év első hét hónapjában március, június és július kivételével az igazgatósági havi csapadék átlag meghaladta a sokéves értéket, továbbá a halmozott igazgatósági átlag csupán márciusban és júliusban maradt el 6, illetve 3 %-kal a sokéves halmozott havi átlagtól. Július hónapban a havi csapadék átlag az Igazgatóság területén 45,1 mm volt, mely 77 %-a a sokéves átlagnak.

Bővebben...

 
További cikkeink...