palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Vízrajz Hidrometeorológiai elemzések

Hidrometeorológiai elemzések

Márciusban is folytatódott a szárazság

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére a tavasz első hónapjában átlagosan mindössze 5,2 milliméter csapadék hullott, ami töredéke a sokéves március havi adatnak. A száraz időjárás viszonylag magas hőmérséklettel párosult, a 9,2 Celsius fokos havi átlag majdnem 4 fokkal több az ilyenkor megszokottnál.

Bővebben...

 

Enyhe február szárazsággal

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére februárban átlagosan 7,2 milliméter csapadék hullott, ami csupán negyede a sokéves második havi átlagnak. A plusz 4 Celsius fokos havi átlaghőmérséklet ugyanakkor jóval enyhébb az ilyenkor szokásosnál.

Bővebben...

 

Hidrometeorológiai tájékoztató

Januárban a folyók vízgyűjtőin a Felső-Tiszán, a Szamos-Krasznán, a Bodrogon, a Körösökön és a Maroson a sokéves havi átlagot 32 – 63 %-kal meghaladó mennyiségű csapadék hullott, mely a hideg időjárásnak köszönhetően a magasabb területeken hó formájában fordult elő. Ennek hatására a Tisza vízgyűjtőjén a sokévi átlagot meghaladó és a sokéves maximumot megközelítő mennyiségű hóvízkészlet halmozódott fel.

Bővebben...

 

Jégmentesek a folyók térségünkben

A február 6-i adatok szerint az enyhe időjárásnak köszönhetően a Tisza a 744,9-543,8 folyamkilométer között jégmentes, az 543,1-530,0 fkm között 10%-os jégzajlást figyeltek meg. 530,0 fkm-től - hozzávetőleg Tokajtól – a magyar-szerb határig jégmentes a folyó.

Bővebben...

 

Az évszaknak megfelelő januári időjárás

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére januárban átlagosan 29,9 milliméter csapadék hullott, ami lényegében megfelel a sokéves első havi átlagnak. A mínusz 0,7 Celsius fokos havi átlaghőmérséklet ugyanakkor kissé magasabb az ilyenkor szokásosnál.

Bővebben...

 
További cikkeink...