palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Vízrajz Hidrometeorológiai elemzések

Hidrometeorológiai elemzések

Rekordmeleg november sok esővel

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére idén novemberben átlagosan 74,8 milliméter csapadék hullott, ami majdnem duplája a sokéves 11. havi értéknek. A 9 fokos szolnoki havi átlaghőmérséklet az eddig mért legmelegebb november, ami 4,2 fokkal magasabb az ilyenkor megszokottnál.

Bővebben...

 

Meleg, száraz október

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére az idén októberben átlagosan 14,2 milliméter csapadék hullott, ami csupán 42,1 százaléka a sokéves havi értéknek. A havi átlaghőmérséklet 13,0 Celsius fok volt, ami 2,3 fokkal melegebb az ilyenkor megszokottnál.

Bővebben...

 

Meleg, esős őszkezdet

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére az idei ősz első hónapjában átlagosan 46,7 milliméter csapadék hullott, ami 4,6 milliméterrel haladja meg a sokéves szeptemberi értéket. A havi átlaghőmérséklet 17,4 Celsius fok volt, ami 1,2 fokkal melegebb az ilyenkor megszokottnál.

Bővebben...

 

Az átlagnál jóval melegebb nyár az idei

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére a nyári hónapokban területi átlagban 162 milliméter csapadék hullott, ami 16,6 milliméterrel kevesebb a sokéves júniusi, júliusi és augusztusi értékek összegénél. Az átlaghőmérséklet azonban mindhárom hónapban meghaladta a sokéves havi adatokat, a június és az augusztus például mintegy 3 fokkal volt melegebb az ilyenkor megszokottnál.

Bővebben...

 

Meleg június, heves esőzésekkel

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére a nyár első hónapjában átlagosan 71,0 milliméter csapadék hullott, ami 4,2 milliméterrel haladja meg a sokéves júniusi értéket. A havi átlaghőmérséklet 23 Celsius fok volt, ami 3,2 fokkal melegebb az ilyenkor megszokottnál.

Bővebben...

 
További cikkeink...