palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Belvízvédelem

Egyre kisebb az elöntött terület

A kedvező időjárási körülmények és a folyamatos szivattyúzás eredményeként újabb 400 hektárral csökkent az elöntött terület nagysága a Közép-Tisza vidékén, jelenleg 14 800 hektárt borít belvíz a térségben. Árvízvédelmi készültség már csak a Hortobágy-Berettyó jobb partján szükséges, Berekfürdőtől Túrkevéig.

Bővebben...

 

Visszahúzódott a belvíz

Már csak a Hortobágy-Berettyó mentén van szükség az I. fokú árvízvédelmi készültség fenntartására a Közép-Tisza vidékén. A Tisza, a Zagyva, illetve a Hármas-Körös vízszintje immár jelentősen alatta marad a legalacsonyabb, I. fokú készültség szintnek is. A belvíz is visszahúzódott térségünkben, az elöntött terület nagysága már alig haladja meg a 15 ezer hektárt, a szivattyúzást is több helyen fel lehetett függeszteni.

Bővebben...

 

Víz alatt 24 ezer hektár térségünkben

A Tisza továbbra is lassan árad térségünkben, I. fokú az árvízvédelmi készültség  Kiskörétől Fegyvernekig, illetve Dobáig. Ennél magasabb, II. fokú a készenlét a Hortobágy-Berettyó mentén, Berekfürdő és Túrkeve között. A Zagyván ma hajnalban megfordult az apadó trend, a folyón ismét emelkedik a vízszint. A belvízzel elöntött terület nagysága kissé növekedett az elmúlt napon lehullott csapadék következtében.

Módosítás: (2016. február 20. szombat, 09:29)

Bővebben...

 

Készültség a Tiszán, stagnáló belvíz - frissítve

 A csapadékmentes szerdai időjárásnak köszönhetően nem változott lényegesen az elöntött területek nagysága a Közép-Tisza vidékén, továbbra is 23 ezer hektárt borít belvíz. A Zagyva Jászteleknél apad, ellenben térségünkben a Hortobágy-Berettyó, a Hármas-Körös és a Tisza is árad. Miután utóbbi folyó vízállása Kiskörénél csütörtök délelőtt meghaladta a 600 centimért, 10 órától I. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe.

Módosítás: (2016. február 18. csütörtök, 10:44)

Bővebben...

 

Belvíz 20 ezer hektáron, II. fokú készültség a Zagyván - frissítve

Az elmúlt nap folyamán lehullott csapadék következményeként jelentősen nőtt a vízborítás a Közép-Tisza vidékén, az elöntött terület nagysága meghaladta a 20 ezer hektárt.  A KÖTIVIZIG mind a tíz belvízvédelmi szakasza készültségben van, hét II. fokú, három pedig I. fokú készenlét mellett védekezik. Folyóink tovább áradnak, a Zagyván II. fokúra emelkedett a készültség. 

Módosítás: (2016. február 16. kedd, 11:52)

Bővebben...

 
További cikkeink...