palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Belvízvédelem

Belvízvédelem

Belvíz: mérséklődött a készültség két szakaszon

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén továbbra is másodfokú a készültség a kiskörei, a kunhegyesi, a karcagi, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, hétfő reggeltől azonban elsőfokúra mérséklődött a készenlét Mezőtúr és Kisújszállás körzetében. Hasonlóképp a legalacsonyabb szintű a készültség a cibakházi és a tiszakécskei szakaszokon.

Bővebben...

 

Belvíz: elöntés 15 ezer hektáron

A hétvégén 15,5 ezer hektárra nőtt az elöntött földek nagysága a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén. Változatlanul másodfokú a készültség a kiskörei, a kunhegyesi, a karcagi, a kisújszállási, a mezőtúri, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, továbbá elsőfokú a készenlét a cibakházi és a tiszakécskei szakaszokon.

Bővebben...

 

Víz alatt 13 ezer hektár a Közép-Tiszán

Tovább növekedett az elöntött területek nagysága az Alföld középső részén, jelenleg megközelítően 13 ezer hektárt borít belvíz. A KÖTIVIZIG másodfokú készültséget tart fenn a kiskörei, a kunhegyesi, a karcagi, a kisújszállási, a mezőtúri, a jászkiséri és a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, elsőfokú a készenlét a cibakházi, ma reggel 8 órától pedig a tiszakécskei szakaszon.

Bővebben...

 

Ár- és belvízvédelmi tájékoztató

A Zagyva-Tarna rendszerben az enyhe csapadékos időjárás hatására fokozati szinteket meghaladó árhullám alakult ki. A Zagyva Jászteleknél tegnap délelőtt tetőzött 383 centiméteres vízállással (I. fok 350 cm). A vízszintemelkedés miatt tegnap reggel 7 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a KÖTIVIZIG a Zagyva jobb és bal partján Jászberény és Szászberek között, valamint a Tápió mentén Tápiógyörgyéig. A vízállás ma reggel Jászteleknél 364 cm volt, a folyó valamennyi szakaszon apad.

Bővebben...

 

Nőtt a belvizes terület nagysága - frissítve

A folyamatos szivattyúzások ellenére az elmúlt napon kismértékben növekedett a belvízzel elöntött terület nagysága, s elérte a 7 650 hektárt. Másodfokú a készültség a kisújszállási, a karcagi, a kunhegyesi, a mezőtúri és - ma 12 órától - a ceglédi belvízvédelmi szakaszokon, tegnap déltől pedig – pontszerű – elsőfokú készenlét vált indokolttá a jászkiséri szakaszon.

Bővebben...

 
További cikkeink...