palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tájékoztató, hirdetmények

Tájékoztatás a Tisza-tó vízszint emeléséről

A tájékoztató .pdf formátumban letölthető: itt

 

Tájékoztatás duzzasztás megkezdéséről

Tájékoztatás duzzasztás megkezdéséről

 

Megszüntetjük a duzzasztást Kiskörén

A Tisza folyón levonuló árvíz következményeként a Kiskörei Vízlépcsőnél a felvíz és alvízszint kiegyenlítődik, emiatt a duzzasztást március 2-án 11 órakor a Kisköre-felső vízmércén mért 635 cm-es vízállásnál megszüntetjük.

Módosítás: (2023. március 02. csütörtök, 09:32)

Bővebben...

 

Enyhe, csapadékszegény február

A KÖTIVIZIG kiemelt mérőállomásainak adatai alapján 2023 második hónapjában területi átlagban 9,1 milliméter csapadék hullott, ami alig harmada a sokéves februári értéknek. Ugyanakkor a havi átlaghőmérséklet 2,5 fokkal meghaladta az ilyenkor szokásos értéket.

Bővebben...

 

Egyensúlyteremtés a vízelvezetés és a vízvisszatartás között

A klímaváltozás okozta időjárási szélsőségek következményeinek hatékonyabb kezelését biztosítja az Országos Vízügyi Főigazgatóság és öt területi vízügyi igazgatóság konzorciumában, az Európai Unió és a Magyar Állam mintegy 6 milliárd forintos támogatásával megvalósult projekt. A fejlesztés a belvízelvezetés, valamint a vízvisszatartás és -tározás egyensúlyának megteremtését szolgáló műszaki beavatkozásokra adott lehetőséget több alföldi térségben - hangzott el  február 28-án, a szolnoki Agórában tartott zárórendezvényen.

Módosítás: (2023. február 28. kedd, 12:49)

Bővebben...

 
További cikkeink...