palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tájékoztató, hirdetmények

Felhívás fűtermés értékesítésére

A KÖTIVIZIG Szolnoki Szakaszmérnöksége az árvízvédelmi töltések gyepterületeinek fűtermését értékesíti az alábbi időpontokban és helyeken.

Módosítás: (2023. április 26. szerda, 08:41)

Bővebben...

 

Vízminőségi kárelhárítás Harangzugban

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű hígtrágya került – több vízfolyáson keresztül - a Harangzugi csatornába, több kilométeres szennydugót hozva létre. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság III. fokú vízminőségvédelmi készültséget rendelt el és haladéktalanul megkezdte a kármentesítést.

Módosítás: (2023. április 24. hétfő, 13:14)

Bővebben...

 

Tisza-tavi műtárgyak nyitása

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Tisza folyó vízjárására tekintettel a Tisza-tó V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, Kis-Füredi fok és X. szabályozó műtárgyait 2023. április 22-én, 8 órától nyitjuk. A IV-es számú szabályozó műtárgy felújítási munkák miatt továbbra is zárva marad, nyitásáról külön tájékoztatást adunk.

 

(Emelt) nyári vízszint a Tisza-tóban

Az előzetes ütemtervnek megfelelően befejeződött a Tisza-tó tavaszi feltöltése, miután a tározó vízszintje elérte a Kisköre-felső vízmércén mért 735 cm-es vízállást. Ez 10 cm-rel magasabb a normál nyári vízszintnél, ezzel - a növekvő vízigények kielégítése és az aszályos időszakra történő felkészülés érdekében – mintegy 10 millió köbméterrel több vizet tározunk a Tisza-tóban.

Módosítás: (2023. április 05. szerda, 09:21)

Bővebben...

 

Enyhe és csapadékos március

A KÖTIVIZIG kiemelt mérőállomásainak adatai alapján az idei tavasz első hónapjában területi átlagban 39,7 milliméter csapadék hullott, ami harmadával több a sokéves márciusi adatnál. A havi átlaghőmérséklet pedig 2,3 fokkal haladta meg az ilyenkor megszokott értéket.

Bővebben...

 
További cikkeink...