palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Tájékoztató, hirdetmények

Tetőzik a Zagyva Jászteleknél

Folytatódott az árhullámok levonulása a Zagyva-Tarna vízrendszerében. A Zagyva Jászberénynél tegnap este 20:00 és 23:00 óra között tetőzött 369 cm-rel. A folyó jelenleg - másodfokú árvízvédelmi készültség mellett - Jásztelek térségében tetőzik, a vízállás 539 cm. Az apadás kezdetben lassú ütemű lesz, várhatóan szerdán a késő délutáni vagy az esti órákban éri el a folyó a 450 cm-es vízszintet, amikor elsőfokúra mérséklődhet a készültség.

 

Árvízvédelmi készültség a Zagyván

Az elmúlt 48 órában a Zagyva-Tarna vízgyűjtőjére területi átlagban 20 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék hullott, aminek következményeként a vízrendszerben több, egymást követő árhullám indult el. A várható vízszintemelkedés miatt a KÖTIVIZIG június 9-én 12 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a folyó Újszász-Szászberek és Jászberény közötti szakaszára.

Módosítás: (2023. június 09. péntek, 11:20)

Bővebben...

 

Májusi biciklis rekord Kiskörén

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének adatai szerint májusban rekord számú kerékpáros hajtott át a vízlépcső üzemi hídján.

Módosítás: (2023. június 06. kedd, 12:50)

Bővebben...

 

Aranyat érő májusi csapadék

A KÖTIVIZIG 11 kiemelt mérőállomásának adatai alapján az idei tavasz utolsó hónapjában területi átlagban 57,9 milliméter csapadék hullott, ami lényegében megfelel a sokéves májusi adatnak. A havi átlaghőmérséklet azonban kissé elmaradt az ilyenkor megszokott értéktől.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi készültség a Zagyván

Az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására a Zagyva-Tarna vízrendszerben árhullámok indultak el mind a Zagyván, mind pedig a Tarna felső szakaszain. A várható vízszintemelkedés miatt a KÖTIVIZIG május 17-én reggel 6 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a folyó Újszász-Szászberek és Jászberény közötti szakaszára. A figyelőszolgálat összesen 99 kilométer hosszú védvonalra terjed ki.

Módosítás: (2023. május 17. szerda, 11:09)

Bővebben...

 
További cikkeink...