palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Júliusi biciklis forgalom Kiskörén

A KÖTIVIZIG Kiskörei Szakaszmérnökségének adatai szerint júliusban 18 519 kerékpáros hajtott át a vízlépcső üzemi hídján, ami a második legnagyobb 7. havi forgalom 2021 júliusa (20 161) után. Az idei év eddig eltelt hét hónapjában összesen 52 307 biciklis gurult át a duzzasztó felett.

 

Forró, napos és száraz július

A KÖTIVIZIG 11 kiemelt mérőállomásának adatai alapján a nyár második hónapjában területi átlagban 36,2 milliméter csapadék hullott, ami alig több mint fele a sokéves júliusi mennyiségnek. A havi átlaghőmérséklet ugyanakkor jóval magasabb volt a sokéves értéknél.

Bővebben...

 

Kőmunkákkal folytatódik a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciója

Az „Árvízi biztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” című projekt keretében valósul meg a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciója. Ennek részeként - a hidromechanizációs kotrások, műtárgyfelújítások mellett - összesen kilenc helyszínen végeznek kőmunkákat. A hullámverés elleni kőművek helyreállítása összesen 1593 méter hosszban, pótlása pedig 2260 méter hosszban történik meg a nyári és az őszi hónapokban.

Bővebben...

 

Kisfilm a vízvisszatartásról

A vízvisszatartás a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén nem újkeletű tevékenység, hanem évtizedekre visszatekintő gyakorlat. A tapasztalataink szerint a holtágakban több mint 15 millió köbméter, a csatornák medrében 6 millió köbméter, a talajban pedig szinte mérhetetlen mennyiségű vizet tudunk visszatartani. Erről szól legújabb kisfilmünk.

 

Júniusi biciklis forgalom Kiskörén

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének adatai szerint júniusban 12 044 kerékpáros hajtott át a vízlépcső üzemi hídján, ami a harmadik legnagyobb 6. havi forgalom 2022 júniusa (16 653) és 2021 júniusa (13 372) után. Az idei év első felében összesen 33 788 biciklis gurult át a duzzasztó felett.

 
További cikkeink...