palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Folytatódik a Tisza-tó feltöltése

A Tisza-tó tavaszi feltöltésének első lépcsője 2023. március 8-án, a Kisköre-felső vízmércén mért 660±5 cm-es tartományban befejeződött a levonuló árhullám apadó ágán a vízszint megtartásával. Második lépcsőben a Tisza-tó vízszintjét az emelt nyári vízszintre, a Kisköre-felső vízmércén mért 735±5 cm-es tartományba duzzasztjuk, többlet vízkészlet növelése céljából, készülve a várható aszályos időszakra.

Bővebben...

 

Az Alcsi Holt-Tisza tavaszi feltöltése

A KÖTIVIZIG március 20-án délben megkezdte az Alcsi Holt-Tisza vízpótlását, egyelőre a Nagykunsági-főcsatornából (a Kiskengyeli és a Kengyeli csatornákon keresztül). Kihasználva a Tisza vízállását és alacsony hordaléktartalmát, március 21-én reggel 8 órától az Alcsi zsilipen keresztül is megkezdődik a népszerű szolnoki holtág feltöltése. Jelenleg a Holt-Tisza vízállása: 254 cm, a tervezett feltöltési szint pedig 270 cm.

 

Árvízvédelmi készültség megszüntetése

A Hármas-Körös folyó apadására való tekintettel igazgatóságunk március 10-én 18 órától megszünteti az I. fokú árvízvédelmi készültséget a folyó jobb parti védvonalán a 0+000 – 57+354 töltéskilométer szelvények-, vagyis a Tisza folyó és a Hortobágy-Berettyó főcsatorna között, a 10.08 Öcsöd-Bánrévei árvízvédelmi szakaszon és a 10.05 Kunszentmárton-Nagyrévi árvízvédelmi szakasz Hármas-Köröst érintő gátőrjárásaiban.

 

Tájékoztató árvízvédelmi készültségről

Igazgatóságunk I. fokú árvízvédelmi készültséget tart fenn 2023. március 3-án 10 órától a Hármas-Körös folyó jobb parti védvonalán a 0+000 – 57+354 töltéskilométer szelvények, vagyis a Tisza folyó és a Hortobágy-Berettyó főcsatorna között a 10.08 Öcsöd-Bánrévei árvízvédelmi szakaszon és a 10.05 Kunszentmárton-Nagyrévi árvízvédelmi szakasz Hármas-Köröst érintő gátőrjárásaiban. A jelenlegi előrejelzések alapján az árhullám tetőzése a hét elejére-közepére várható.

 

Tájékoztatás a Tisza-tó vízszint emeléséről

A tájékoztató .pdf formátumban letölthető: itt

 
További cikkeink...