palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Nyári tábor a víz jegyében

Többek között a víz minőségi paramétereivel, az ártéri növényekkel, az iszapban lakó állatokkal, a földmérés eszközeivel, tervező szoftverrel is megismerkedhetnek, sőt még targoncát is vezethetnek azok a leendő 8. osztályos gyerekek, akik jelentkeznek a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumának június utolsó hetében, a Tószegi úti tanműhelyben tartandó ingyenes napközis táborába. További információ és jelentkezés ide kattintva.

 

Számozott táblák az Alcsi Holt-Tisza stégeire

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, mint az Alcsi Holt-Tisza üzemeltetéséért felelős szervezet felhívja az érintett lakosság figyelmét arra, hogy a holtágon lévő, valamennyi engedélyezett és engedély nélküli víziállásra sorszámozott táblákat helyez ki a víz felőli oldalra, várhatóan május hónapban. A sorszámot tartalmazó táblák célja az egyszerűbb azonosíthatóság, de nem helyettesíti a szerződésszámot tartalmazó táblákat, amit a tulajdonosnak kell kihelyeznie.

 

Elsőbbség a bicikliseknek - kedden 8 órától zárjuk a Tisza-tavi gátsorompókat

A megnövekedett kerékpáros forgalom biztonsága érdekében a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Tisza-tavi árvízvédelmi töltést április 25-én reggel 8 órától a nyári vízszint időszakára kétkerekű járművel átjárható sorompókkal lezárja. A horgászhelyek, kikötők továbbra is elérhetőek gépkocsival.

Bővebben...

 

Tisza-tavi gátzár április 25-től

Az elmúlt években megnövekedett kerékpáros forgalom biztonsága érdekében a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a Tisza-tavi árvízvédelmi töltést április 25-től a nyári vízszint időszakára kétkerekű járművel átjárható sorompókkal lezárja. A horgászhelyek, kikötők továbbra is elérhetőek gépkocsival.

Bővebben...

 

Tisza-tó: gátzár a nyári vízszint időszakában

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság - a kerékpáros forgalom biztonsága érdekében - a Tisza-tavi töltés sorompókkal történt lezárását a téli vízszint időszakára feloldotta a nyári vízszint beállításáig, legkésőbb április 30-ig. Ezt tavaly szeptember 27-én, a Kiskörén rendezett téli vízszintegyeztető tárgyaláson kompromisszumos megoldásként jelentette be Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója, miután a Tisza-tó hasznosításában érdekelt szervezetek képviselői kifejtették álláspontjukat e témában. A döntést támogatásukról biztosították a tározó körüli települések polgármesterei is.

Bővebben...

 
További cikkeink...