palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

A víz után a napot is munkára fogták a Kiskörei Szakaszmérnökségen

Mintegy száz családi ház éves áramfogyasztását fedezhetné az a fotovoltaikus (napelemes) kiserőmű, amelyet a Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság valósított meg Kiskörén és Abádszalókon a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program megújuló energiaforrások felhasználását elősegítő keretéből, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával. A 126,62 millió forint összköltségű beruházás kivitelezése márciusban kezdődött el és szeptemberben fejeződött be.

Bővebben...

 

Folytatódik a töltésfejlesztés Tószegen

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciumában megvalósuló VTT Hullámtér rendezése a Közép-Tiszán elnevezésű uniós projekt keretében újabb 410 méteres szakaszon kezdődhet töltésfejlesztés Tószeg belterületén. A munkaterület átadása a kivitelező vállalkozásnak szeptember 19-én történt meg.

Bővebben...

 

Rongálás a Tisza-parti sétányon

Sajnos nem először fordul elő, hogy a vandálok pusztításának nem képes ellenállni a szolnoki Tisza-parti árvízvédelmi támfal. Mint képeink igazolják, a napokban újabb szakaszokon jártak „erős” emberek. A KÖTIVIZIG Szolnoki Szakaszmérnökségének gátőre péntek reggel észlelte, hogy a Tisza jobb partján, a 64+350-65+050 töltéskilométer közötti szakaszon, két helyszínen összesen 13 fedlapot rongáltak meg ismeretlenek a sétány támfalán.

Bővebben...

 

A Pálfy-vízügyi technikus-képzési kínálata

A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziuma a 2017/18-as tanévben érettségivel rendelkezők részére - nappali tagozaton, iskolarendszerben – kétéves vízgazdálkodó technikus-képzést indít. E szakma elsajátítható felnőttoktatás keretében is, szintén két év alatt, heti 3 esti alkalommal. Ezen kívül az intézmény környezetvédelmi technikus és magasépítő technikus-képzést is szervez, ugyancsak felnőttoktatás keretében.

Bővebben...

 

A forgalom elől lezárt töltésszakasz Nagykörű és Doba között

Miután a „Tisza hullámtér: nagyvízi meder vízszállító képességének helyreállítása a szolnoki vasúti híd és Kisköre közötti szakaszon” elnevezésű projekt keretében a védképesség vonatkozásában elkészült a Tisza folyó jobb partján, a 90+870 és 93+000 töltéskilométer szelvények között az áthelyezett, úgynevezett „keskenyi” új fővédvonal, megkezdődhet a régi töltésszakasz elbontása. A kivitelezési munkálatok ideje alatt a jelzett árvízvédelmi szakaszon a gátközlekedés szünetel, ezért a 87+542 és a 93+344 tkm szelvényekben elhelyezett sorompókat június 13-án lezártuk.

Bővebben...

 
További cikkeink...