palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Újra üzemel a hajózsilip

Befejeződött a Kiskörei vízlépcső részeként épült hajózsilip javítása, így ma 8 órától újra fogadja a vízi járműveket a létesítmény. Mint arról tájékoztatást adtunk honlapunkon, a műtárgyat május 18-án műszaki probléma miatt, a hibaelhárítás idejére kellett lezárni a hajóforgalom elől.

 

Hajóút kitűzése a Tiszán

A Tisza folyó 289,0 (Tiszabög) – 403,0 (Kisköre) folyamkilométer közötti szakaszán a kijelölt hajóút kitűzése megtörtént. A Tisza 404,5 (Kisköre) – 412,5 (Tiszadezs) folyamkilométer közötti szakaszának a kitűzése már május 2-án megvalósult.

 

Hajóút kitűzése

A Tisza folyó 404,5 – 412,5 folyamkilométer közötti szakaszán a kijelölt hajóút kitűzése megtörtént. A Kisköre alatti folyószakasz hajóút kitűzéséről, annak megtörténte után – a vízjárás függvényében – adok tájékoztatást.


 

Tisza-tó: gátkapuk zárása

Tájékoztatom, hogy az elmúlt években megnövekedett kerékpáros forgalom biztonsága érdekében a KÖTIVIZIG a Tisza-tavi töltést 2018. május 02-án 8 órakor a nyári vízszint időszakára sorompókkal, az alábbi helyeken lezárja.

Bővebben...

 

Továbbra is árvízvédelmi készültség a Közép-Tisza vidékén

A Tisza áradása miatt továbbra is elsőfokú árvízvédelmi készültség érvényes a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén, a folyó mindkét partján Kiskörétől Dobáig, illetve Tiszapüspökiig, valamint a Hármas-Körös Mezőtúrtól a torkolatig terjedő jobb parti szakaszán. Változatlanul II. fokú az árvízvédelmi készültség áll fenn a Hortobágy-Berettyó jobb partján, így jelenleg mintegy 200 kilométeren védekezik a KÖTIVIZIG.

Bővebben...

 
További cikkeink...