palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Megerősítették a gyenge, nehezen védhető töltésszakaszokat

Európai uniós támogatással, összesen mintegy 6,5 kilométer hosszan önszilárduló résfallal, illetve szádfallal erősítették meg a Tisza mentén azokat az árvízvédelmi töltésszakaszokat, amelyek védképessége kiemelkedően kicsi volt eddig – derült ki a Védképesség helyreállítása az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon elnevezésű országos projekt szeptember 5-én Fegyverneken tartott eseményén.

Bővebben...

 

Tartósan vízhiányos időszak

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 15/C. § (9) bekezdése alapján, a mezőgazdasági művelésre használt talaj vízháztartási adatai és a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével, az ország egész területén a tartósan vízhiányos időszak kezdetét 2018. augusztus 15. napjával állapította meg Pintér Sándor belügyminiszter. A közlemény a Hivatalos Értesítő 45. számában jelent meg.

 

Forgalomkorlátozás a gáton Tiszasüly térségében

A Védképesség helyreállítása az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon című projekt (KEHOP-1.4.0-15-2017-00020) keretén belül Tiszasüly térségében, a Tisza jobb partján helyreállítási munkálatok kezdődnek.

Bővebben...

 

Komplex árvízvédelmi projekt indul

A töltésfejlesztéseken és műtárgyfelújításokon kívül országosan egyedülálló árvízvédelmi gyakorlópálya épül a most kezdődő fejlesztésnek köszönhetően.  Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) konzorciumában megvalósuló projekt július 26-án mutatkozott be szélesebb körben Zagyvarékason és Tiszakécskén.

Bővebben...

 

Megújul a jászsági vízgazdálkodási rendszer

Komplex vízgazdálkodási beruházás kezdődik a Jászságban és Dél-Hevesben. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a Közép-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG) konzorciumában megvalósuló fejlesztés révén nő a 41 éves Jászsági-főcsatorna kapacitása, így alkalmas lesz többlet víz tározására, lehetővé válik többcélú hasznosítása, ezáltal pedig mérsékelhetőek az időjárási szélsőségekből eredő káros következmények. A projekt nyitórendezvényét június 27-én tartották Tiszasülyön.

Bővebben...

 
További cikkeink...