palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Enyhe és csapadékos március

A KÖTIVIZIG kiemelt mérőállomásainak adatai alapján az idei tavasz első hónapjában területi átlagban 39,7 milliméter csapadék hullott, ami harmadával több a sokéves márciusi adatnál. A havi átlaghőmérséklet pedig 2,3 fokkal haladta meg az ilyenkor megszokott értéket.

Bővebben...

 

Tisza-tavi műtárgyak zárása

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Tisza folyó vízjárására való tekintettel a Tisza-tó V., VI., Kis-Tisza, Aponyháti, IX., Kis-Füredi fok és X. szabályozó műtárgyait 2023. április 4-én, 8 órától zárjuk.

 

Kotrási, felújítási munkák a Tisza-tóban

Folytatódnak az "Árvízi biztonság növelése a Közép-Tisza völgyben" elnevezésű projekt részeként a Tisza-tó védelmi rendszerének rekonstrukciós munkálatai. A fővállalkozó Kötiviép’B Kft. befejezte a Kis Tisza 5+400-9+000 szelvények közötti szakaszának kotrását, továbbá két műtárgy felújítását. A IV. számú öblítő csatorna szabályzó műtárgyának kivitelezése az ütemterv szerint halad, a műtárgy nyitására április 30. után - a szükséges üzempróbák végrehajtását, valamint az ideiglenes elzárások bontását követően - lehet számítani. A kivitelező tájékoztatása szerint április 3-től a következő munkák megkezdését tervezik:

Bővebben...

 

Tájékoztató kutak engedélyeztetéséről

Az utóbbi napokban több megkeresés érkezett igazgatóságunkhoz kutak engedélyeztetése kapcsán, ezért tájékoztatjuk az érdekeltetek arról, hogy a KÖTIVIZIG, mint a felszín alatti vizek vagyonkezelője a jegyzői engedélyezési eljárásban nem vesz részt! Az alábbiakban azonban hasznos információkat teszünk közzé az ügyben érintettek eligazodásának megkönnyítése végett.

Bővebben...

 

Víz világnapi programjaink

Az ENSZ 1992-ben kezdeményezte a víz világnapjának megtartását minden év március 22-én, hogy felhívja a figyelmet a vízkészletek tisztaságának megőrzésére és fenntartható használatára. A világnapi események minden évben más-más aktuális témára fókuszálnak, az ez évi mottója: Változtass most! Az idei világnap tehát a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldásához szükséges változások felgyorsításáról szól. Mivel mindannyian függünk a víztől, ezért mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban. E gondolatokat adták közre a KÖTIVIZIG munkatársai kicsiknek és nagyobbaknak rendhagyó foglalkozásokon a tiszafüredi Nyitnikék óvodában, a jászalsószentgyörgyi Szent György katolikus általános iskolában, valamint a Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskolában.

Bővebben...

 
További cikkeink...