Magyarország

feed-image

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Büntetés nélkül be lehet jelenteni az engedély nélküli kutakat

A kormány a felszín alatti vízkészletek védelmében, valamint hatékony vízkészlet-gazdálkodás elősegítése miatt, a 100/2016 (V. 13.) Kormányrendeletben szabályozta az egyes vízgazdálkodási témájú rendeleteket. A módosítás fontos része, hogy 2018. december 31-ig vízgazdálkodási bírság nélkül lehet kérni vízjogi fennmaradási engedélyt a 2016. június 4. előtt engedély nélkül létesített kutakra. Vízügyi engedélyezési jogkörrel az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságok és a települések jegyzői rendelkeznek.

Bővebben...

 

Forgalomkorlátozás kátyúzás miatt

A mai napon megkezdődik a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltés burkolt koronáján a kátyúzás a 88+260 – 90+755, a 95+140 – 99+880, valamint a 100+080 – 103+700 töltéskilométer közötti szakaszokon, azaz Csataszög, Nagykörű és Kőtelek térségében. Az aszfaltozás teljes forgalomkorlátozás mellett zajlik, s várhatóan október végére fejeződik be.

 

Szennyvízelvezetés- és tisztítás pályázati lehetőségek

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) konstrukció keretében a pályázati feltételeket a 2014–2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet szabályozza. Itt támogathatóak a Nemzeti Települési Szennyvízelvezetési és –tisztítási Megvalósítási Programról szóló 25/2002. (II. 27. ) Korm. rendelet mellékletében szereplő, 2000 lakosegyenérték szennyezőanyag-terhelés feletti agglomerációk települései.

Bővebben...

 

Pályázati felhívás

Kunhegyes X. tározó bérbeadása

 

Tájékoztató a mezőgazdasági vízszolgáltatásról

Október elsejétől lép hatályba a mezőgazdasági vízszolgáltatás díjképzési rendjéről szóló 115/2014. (IV.3.) Kormányrendelet módosítása. A szabályozás szerint „a mezőgazdasági vízhasználó a részére továbbított víz teljes mennyiségének megfelelő vízszolgáltatás – központi költségvetést terhelő, vízszolgáltatási díj állandó költségének felével csökkentett – díját fizeti meg a vele közvetlen kapcsolatban álló mezőgazdasági vízszolgáltatónak.” A vízhasználók díjfizetési kötelezettsége tehát a jövő hónap kezdetétől minden esetben fennáll.

Bővebben...

 
További cikkeink...