palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű

Tájékoztató, hirdetmények

Vízvisszatartás a Zagyva mentén

A Zagyva vízállása a napokban lehetővé tette a Rekettyés, Csíkos-I és Csíkos-II. csatornák gravitációs feltöltését. A zsilipek zárása június 29-én megtörtént. Ez azt jelenti, hogy a Rekettyés csatornát mintegy 10 km hosszan, a Csíkos I. csatornát pedig mintegy 5 km hosszan töltöttük fel vízzel.

Bővebben...

 

Forgalomkorlátozás Dobánál

Geoelektromos méréseket végeznek június 22-én reggel 7 órától várhatóan 14 óráig a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésének 87+620 töltéskilométer szelvényében (a Dobai szivattyútelepnél), ezért forgalomkorlátozás lesz a helyszínen. Megértésüket köszönjük!

 

Megszűnt a készültség a Zagyván

A jászteleki vízmércén mért apadó vízállásra tekintettel a KÖTIVIZIG június 15-én 18 órától megszüntette az árvízvédelmi készültséget a Zagyva mentén.

 

Forgalomkorlátozás Dobánál

Geoelektromos méréseket végeznek június 13-án reggel 7 órától 16 óráig a Tisza jobb parti árvízvédelmi töltésének 87+620 töltéskilométer szelvényében (a Dobai szivattyútelepnél), ezért forgalomkorlátozás lesz a helyszínen. Megértésüket köszönjük!

 

Tetőzik a Zagyva Jászteleknél

Folytatódott az árhullámok levonulása a Zagyva-Tarna vízrendszerében. A Zagyva Jászberénynél tegnap este 20:00 és 23:00 óra között tetőzött 369 cm-rel. A folyó jelenleg - másodfokú árvízvédelmi készültség mellett - Jásztelek térségében tetőzik, a vízállás 539 cm. Az apadás kezdetben lassú ütemű lesz, várhatóan szerdán a késő délutáni vagy az esti órákban éri el a folyó a 450 cm-es vízszintet, amikor elsőfokúra mérséklődhet a készültség.

 
További cikkeink...