palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Tisza-tó: élénkülő biciklis forgalom

Júniusban 7521, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami több mint fele az idei év első 6 havi forgalmának.

Bővebben...

 

Emléktábla avatás és koszorúzás

A Tisza-tavi VIP kerékpártúra egyik állomásaként avatták fel június 28-án a Tiszaörvényi szivattyútelep falán elhelyezett emléktáblát a 80 éve üzembe helyezett Tiszafüredi öntözőrendszer megalkotóinak tiszteletére.

Bővebben...

 

Fedezd fel a Dunát!

Az idei évben a Nemzetközi Duna Nap gyermekprogramja online felületen érhető el, ahol a játékot szeretők a tudás elsajátítása mellett értékes tárgyakat is nyerhetnek.

Bővebben...

 

80 éves a Tiszafüredi öntözőrendszer

A Tiszaörvényi Szivattyútelepet, s ezzel együtt az első, országos szinten is jelentős Tiszafüredi öntözőrendszert Horthy Miklós kormányzó pontosan 80 évvel ezelőtt, 1940. június 20-án helyezte üzembe Teleki Pál miniszterelnök, Teleki Mihály földmívelésügyi miniszter, Kállay Miklós, a Magyar Királyi Öntözésügyi Hivatal elnöke és József főherceg jelenlétében. A 3,2 millió pengő költséggel megépített létesítmény eredetileg 20 ezer katasztrális hold (115 négyzetkilométer) öntözését tette lehetővé.

Bővebben...

 

Tavaszi aszály után "özönvíz"

Beigazolódni látszik ebben az évben a Medárd napjához kapcsolódó, megfigyeléseken alapuló népi bölcsesség. A KÖTIVIZIG adatai szerint idén júniusban eddig (18-án reggelig) 112,3 mm eső hullott le Szolnokon, ami 5,4 mm-rel haladja meg a 2020. január 1-től május 31-ig terjedő időszakban regisztrált csapadék mennyiségét (106,9 mm).

 
További cikkeink...