Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Víz világnapi hívogató

Rajzpályázat díjkiosztó, játékos vetélkedő diákoknak, víz- és hallépcső látogatás, letűnt korok vízügyi emlékeinek megtekintése – többek között ezek az idei víz világnap térségi programjai, amelyeket hagyományosan a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete és a NEFAG Zrt. szervez a KÖTIVIZIG közreműködésével.

Bővebben...

 

Víz világnapi pályázatok

Az ovisoktól a középiskolásokig minden korosztály alkotásait várja a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete és a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza a víz világnapja alkalmából meghirdetett képzőművészeti pályázataira, amelyek témája a világnap idei mottója: „Vizek és Mesterségek”. A felhívás letölthető: innen !

 

Víz világnapi pályázatok kicsiknek és nagyoknak

Az ENSZ Közgyűlése 1993-ban határozott a víz világnapjának megtartásáról, minden év március 22-én, hogy felhívja a figyelmet az édesvízkészletek tisztaságának megőrzésére és fenntartható használatára. A víz világnapjának rendezvényei minden évben más-más aktuális témára fókuszálnak. Az idei mottója: „Vizek és mesterségek”.

Bővebben...

 

Virágeső a Tiszába Kiskörén és Szolnokon

Helybeli tanulók és pedagógusaik részvételével a 16 éve történt tiszai ciánszennyezésre emlékeztek hétfőn Kiskörén. A vízlépcsőhöz közeli partszakaszon megtartott eseményen először a Vásárhelyi Pál Általános Iskola hetedikesei Petőfi Sándor: A Tisza című versét szavalták el, majd Fejes Lőrinc szakaszmérnök személyes élményeivel idézte fel az akkori történéseket, miután a „tűzvonalban” teljesített szolgálatot a bravúros kiskörei vízkormányzás idején.

Bővebben...

 

Cianidszennyezés – kicsit másképp

Az alábbi emlékképek nem a médiából, újságcikkekből, rádióriportokból, híradós felvételekből származnak. Ezeket az eseményeket magunk éltük meg, Akkor: 2000 februárjában és ott: a Tisza partjától méterekre, Tokajtól Tiszaugig.

Módosítás: (2016. február 01. hétfő, 14:32)

Bővebben...

 
További cikkeink...