Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Biztonságban a Közép-Tisza vidékén

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén közvetlen védbiztonságot veszélyeztető hiányosság nincs, a már megvalósult fejlesztéseknek, a fenntartási források bővülésének, a hatékonyabb gépesítésnek, s nem utolsósorban a közfoglalkoztatásnak köszönhetően az ár- és belvízvédelmi, valamint a vízhasznosítási művek karbantartottsági szintje jelentősen javult a korábbi évekhez képest – összegezhetőek az őszi felülvizsgálatokat kiértékelő értekezletén elhangzottak. A Szolnoki Szakaszmérnökség tanácstermében november 17-én rendezett eseményt dr. Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője nyitotta meg.

Bővebben...

 

Kollégánk előadása az akadémián

A Magyar Tudományos Akadémia Vízgazdálkodás-tudományi Bizottsága a Magyar Tudomány Ünnepe sorozathoz kapcsolódva november 10-én előadóülést szervezett Változások vizeinkben – lehetséges okok, bizonytalanságok címmel, amelyen előadást tartott dr. Kovács Sándor, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízrajzi Osztályának vezetője is.

Bővebben...

 

A pilóta nélküli repülő (majdnem) mindent lát

Lassan egy éve pilóta nélküli repülő jármű, népszerű nevén drón teljesít szolgálatot a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén. Legfőbb feladata nagy felbontású légi fotók készítése, ezzel a terepi felmérések megkönnyítése.

Bővebben...

 

MHT Ifjúsági Vándorgyűlés rekord számú részvevővel

A Magyar Hidrológiai Társaság júliusban Debrecenben tartott vándorgyűléséhez hasonlóan a szeptember 22-23. között, Siófokon megtartott Ifjúsági Napokon is rekordot döntött a részvételre jelentkezők száma. Igazgatóságunkat 8 fiatal kollégánk képviselte.

Bővebben...

 

Nyúlgátfutóink győztek a 12. Bicogó Maratonon

Nem talált legyőzőre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozóiból álló, Nyúlgátfutók elnevezésű csapat az elmúlt szombaton megrendezett 12. Bicogó Maraton versenyen, ahol kerékpárral, illetve futva kellett leküzdeni a 43,7 kilométeres távot Szolnok-Doba-Nagykörű-Kőtelek-Tiszasüly útvonalon, részben a tiszai árvízvédelmi töltésen.

Bővebben...

 
További cikkeink...