palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Vízügyi Emlékpark lesz a Tiszaligetben

Az ezredforduló évében levonult rekord tiszai árvíz martalékává vált a KÖTIVIZIG Szolnoki Szakaszmérnökségének tiszaligeti épülete. A helyén 20 évvel később egyedülálló Vízügyi Emlékpark létesül, amelynek alapkőletételi ünnepségét a Szolnok Napja programok részeként rendezték meg szeptember 3-án.

Bővebben...

 

Újabb kerékpáros rekord a Tisza-tónál

Augusztusban 22 032, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami nyugdíjazott minden korábbi havi forgalmi rekordot.

Bővebben...

 

Film a kiskörei uszadékfeldolgozásról

Minden esztendőben jelentős mennyiségű katré (növényi eredetű szerves anyag, uszadék) és kommunális hulladék torlódik fel a Kiskörei duzzasztómű felvízi oldalán, ami a felettünk lévő folyószakaszokról, vízgyűjtőkről származik, tehát akár több száz kilométerről sodródott ide a hullámok tetején. Mind a környezet megóvása, mind pedig a vízügyi létesítmények biztonságos üzemeltetése elengedhetetlenné teszi a felhalmozódott katré eltávolítását.

Bővebben...

 

Tisza-tó: rekord biciklis forgalom

Júliusban 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami új abszolút havi rekord.

Bővebben...

 

Kárelhárítási gyakorlat a Holt-Tiszán

Szimulált szénhidrogén-szennyezést számolt fel július 15-én az Alcsi Holt-Tiszán a MOL Nyrt. Szajoli Bázistelepének Létesítményi Tűzoltósága, valamint a KÖTIVIZIG vízminőségvédelmi kárelhárítási szakcsoportja és védelmi osztaga, együttműködve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.

Bővebben...

 
További cikkeink...