Magyarország

feed-image

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

"Virágzik" a Tisza

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságától kapott információk szerint, Szolnoknál az idén az előző évekhez képest korábban várható a tiszavirág (Palingenia longicauda) rajzása. Az eddigi megfigyelések szerint az egyedülálló természeti jelenség június 14-15-16-án csodálható meg a kora esti órákban.

Módosítás: (2016. június 14. kedd, 13:57)

Bővebben...

 

Futógála a Hármas-Körös gátján

Az ovisoknak kétszáz métert, a felnőtteknek azonban 8 kilométert kell megtenniük a rajttól a célig a Hármas-Körös árvízvédelmi töltésén, Kunszentmárton és Szelevény között szombaton rendezendő futóversenyen. Részletek a képre kattintva.

 

Kecses kecsegék a Tiszába

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézete tájékoztatása szerint a közelmúltban mintegy 1170 kilogramm kecsegét telepítettek a Tiszába a kiskörei hallépcső térségében.

Bővebben...

 

Te szedd! akció Kiskörén

Összesen hatszáz zsáknyi hulladéktól tisztították meg a folyópartot és a vízfelszínt a Te szedd! akció keretében április 28-án Kiskörén a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. munkatársai a KÖTIVIZIG dolgozóival és helybeli általános iskolásokkal közösen.

Bővebben...

 

Szemétszüret a Tisza-tónál

Negatív hulladék kibocsátású vízitúrát szervezett szombaton a Föld Napja alkalmából a Békatutaj Szabadidősport Egyesület a Tisza-tavon. A nyolcvan aktivista meglehetősen tisztának találta a környezetet, de harminc zsáknyi szemét, és néhány gumiabroncs eltüntetésével sikerült tovább javítani a tó állapotát - adta hírül igazgatóságunkhoz eljuttatott közleményében a civil szervezet.

Bővebben...

 
További cikkeink...