palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Mélyépítési, munkaterület-előkészítési munkák a Tisza-tónál

Megkezdődtek a Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezési munkálatai. Jelenleg két helyszínen dolgoznak a kivitelező KÖTIVIÉP 'B Kft. és a HÍDÉPÍTŐ Speciál Kft. szakemberei. Kisköre térségében, a hullámtéri duzzasztómű mellett a tervezett hallépcső területén előkészületi munkák zajlanak, míg Tiszafüred szomszédságában a X. öblítőcsatorna 10. számú szabályozó műtárgyánál cölöpalapozás folyik. (Lásd térképükön.) Sarudnál várhatóan hamarosan  megkezdődnek a partvédelmi munkálatok, a hullámverés elleni védelem kiépítése.

Bővebben...

 

Árvízvédelmi rádió Szolnokról

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízkár-elhárítási tevékenysége került a közmédia hétfőn, Szolnokról jelentkező Árvízvédelmi Rádió műsorának fókuszába. A Galéria Étterem teraszán berendezett stúdió vendégeként Lovas Attila igazgató és Horváth Béla műszaki igazgatóhelyettes beszámolt többek között a KÖTIVIZIG szakembereinek szerepvállalásáról, nélkülözhetetlen irányító munkájáról a legutóbbi dunai védekezésben, a nagy tiszai árhullámoknál szerzett tapasztalatok kamatoztatásáról, először az országban  térségünkben alkalmazott helikopteres védekezés előnyeiről, igazgatóságunk specialitásáról, azaz arról, hogy a Közép-Tiszán oly gyakran egyszerre kell folytatnunk ár- és belvízvédekezést, valamint érintették az utóbbi évek fejlesztéseit.

Bővebben...

 

Fejlesztések évtizede a Közép-Tiszán

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hagyományteremtő szándékkal immár második alkalommal hirdette meg az uniós fejlesztések nyílt napját.  Ennek apropóján összegeztük, mi minden köszönhet igazgatóságunk az EU büdzsé kínálta lehetőségeknek. Hazánk 2004 május elsejei csatlakozása óta a KÖTIVIZIG menedzselésében, döntően az európai uniós támogatási források (főként a Kohéziós Alap, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap) megnyílásával eddig 18,2 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, illetve folyamatban van a kivitelezése.

Bővebben...

 

Szolnok-projekt: munkaterületté válik a Béres József sétány

A szolnoki árvízvédelmi fejlesztés közvetlen munkaterülete immár kiterjed a Béres József sétány partközeli részére is, ezért azt hétfőtől - a Tiszavirág gyaloghíd hídfőjének kivételével - a kivitelező munkavédelmi kerítéssel lezárja.

Bővebben...

 

Hasznos projektinformációk interneten

Újabb projektünknek készült el a honlapja. Immár az interneten is olvashatnak az érdeklődők a Kőtelek-Tiszasüly között, az árvízvédelmi töltésen megépítendő, és elkészülte után az EuroVelo 11 hálózatba bekapcsolt kerékpárút-beruházásról, amely igazgatóságunk menedzselésében valósul meg. A turisztikai célú fejlesztésről bővebb információk a http://www.innoweb.hu/kerekparut/index.html weblapon találhatóak.
Ugyancsak a széles körű tájékoztatást szolgálják azok már meglévő, folyamatosan frissülő, erről a weblapról is elérhető honlapok, amelyek a Komplex Tisza-tó Projektről, a szolnoki és a Körös-zugi árvízvédelmi beruházásokról kínálnak sokoldalú, hasznos információkat.

 
További cikkeink...