palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

„Fiatalító kúrán” az Alcsi-Holt-Tisza

A munkaterület egy hónappal ezelőtt történt átadását követően megkezdődött a szolnoki Alcsi-Holt-Tisza revitalizációját célzó projekt kivitelezése. A szükségszerű beavatkozások előkészítéseként az érintett partszakaszokon már megtörtént a stégek elbontása, folyamatosan csökkentjük a vízszintet. Az Evezős Csárda előtti parkoló egy részén, valamint a holtág Kertvárossal határos partszakaszán a forgalom korlátozása is indokolttá válik a munkálatok idején.

Bővebben...

 

Ütemterv szerint épül Szolnok új árvízvédelmi rendszere

Látványos szakaszához érkezett az árvízvédelmi fővédvonal-fejlesztési projekt a megyeszékhelyen. Az Európai Unió támogatását élvező, 2,4 milliárd forint költségű beruházás kivitelezője, a Tiszavirág Konzorcium eddig százezer köbmétert meghaladó mennyiségű földet mozgatott meg, több száz köbméternyi betont öntött ki, s egyes munkafázisok készültsége elérte a 80-90 százalékot.

Bővebben...

 

„Ezt a tudást országosan elismerik”

– Engedjék meg, hogy gratuláljak és kifejezzem nagyrabecsülésemet és köszönetemet a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kollektívájának azért az áldozatos munkáért, amit a térségben élők biztonsága érdekében végeztek – fogalmazott beszédében dr. Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye kormánymegbízottja szeptember 6-án, a Milléri Szabadidő központban rendezett igazgatósági napon. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Szabó István, Szolnok alpolgármestere, dr. Nagy István és Varga László egykori vízügyi igazgatók, valamint több, nyugdíjba vonult kollégánk.

Bővebben...

 

Újra üzemképes a kiskörei hajózsilip, de túl kicsi a víz

Jellemző, hogy a tiszai árhullámokkal változó mértékű hordalék rakódik ki a Kiskörei Vízlépcső hajózsilip környezetében. Az üzemeltetéssel jelentkező feladataink közé tartozik az előírt karbantartások és revíziók elvégzése, valamint az eseti meghibásodások javítása is.
Az elmúlt időszakban ilyen jellegű probléma miatt kellett a hajózsilip üzemeltetését felfüggeszteni. Ennek elsődleges okaként az alvízi támkapuk környezetében felhalmozódott hordalék és az abban lévő szilárd uszadék, valamint a jég okozta sérülések említhetők.

Bővebben...

 

Újjászületik az Alcsi-Holt-Tisza

Célegyenesbe fordult a szolnoki Alcsi-Holt-Tisza revitalizációját lehetővé tevő, megközelítően 400 millió forintos projekt, miután hétfőn megtörtént a munkaterület átadása. A kivitelező Vízép-Kör Kft.  a jövő év nyarára fejezi be a vízszint mintegy félméteres átmeneti csökkentésével együttjáró, „fiatalító” beavatkozásokat, melyeknek köszönhetően évtizedre biztosítható a kor követelményeinek megfelelő vízminőség és a hatékony vízgazdálkodás műszaki háttere.

Bővebben...

 
További cikkeink...