palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Aktuális munkálatok a Tisza-tónál

A Komplex Tisza-tó Projekt kivitelezője, a „K és H” konzorcium tájékoztatása szerint a 46. héten (november 11 - 17. között) folytatódnak a Kiskörei Duzzasztómű mellett épülő, ökológiai folyosóként szolgáló hallépcső földmunkái.

Bővebben...

 

60 ÉVES A VÍZÜGY

 

Az első látványterv lett a győztes

Köszönjük látogatóinknak azt a több, mint kétezer szavazatot, amely a honlapunkon közzétett felhívásunkra érkezett. A szolnoki árvízvédelmi beruházás projektgazdájaként arra voltunk kíváncsiak, hogy öt látványterv közül melyik műszaki és esztétikai megoldást preferálják a Béres József sétány egy szakaszán, a belvárosi közúti Tisza-híd hídfőjénél. A legtöbb elektronikus voksot – megközelítően ezret – az első számmal jelölt látványtervre adták látogatóink, így a kivitelezés folyamán ezt valósítjuk meg.

 

Jól haladnak a munkák az Alcsi-Holt-Tiszán

A holtág jelenlegi, 397 millió forintos revitalizációja keretében – amint arról képeink is tanúskodnak - javában folynak a rézsű-kiegyenlítési, partrendezési beavatkozások, így a terméskő partbiztosítás kialakítása, a vízszint alatt pedig terfil szűrőszövet elhelyezése búvárok közreműködésével. (Egyes sajtóhíradásokkal ellentétben kotrási munkálatok nem zajlanak az Alcsi-Holt-Tiszán, erre reményeink szerint a 2014-2020-as európai uniós költségvetési időszakban, egy új projekt keretében nyílhat lehetőség.)

 

Aktuális munkálatok a Tisza-tónál

Több helyszínen zajlik a Komplex Tisza-tó projekt megvalósítása. A kivitelező „K és H” konzorcium tájékoztatása szerint a 44. héten (október 28. – november 3. között) folytatódnak a Kiskörei Duzzasztómű mellett épülő hallépcső földmunkái.

Bővebben...

 
További cikkeink...