palyazat_fooldal

Magyarország

feed-image

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek

Jeles események, érdekességek

Gátőrkard nyugdíjas kollégánknak

Gátőrkard kitüntetésben részesült Ivaskó Lajos, a KÖTIVIZIG nyugdíjas árvízvédelmi osztályvezetője, az igazgatóság egykori védelemvezető-helyettese. Az elismerést Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője adta át február 4-én Gyulán.

Bővebben...

 

Zöld jelzés a szolnoki Vízügyi Emlékpark szobrainak

A felkért művészeti zsűri javasolja a szolnoki Vízügyi Emlékparkba tervezett szobrok felállítását. A fából készült, Nepomuki Szent Jánost, Szent Kristófot és Szent Lászlót ábrázoló alkotások a 21 évvel ezelőtt levonult rekord tiszai árvíz idején elöntött, majd lebontott szakaszmérnökség helyén „figyelik majd” a folyót.

Bővebben...

 

21 éve történt a tiszai cianidkatasztrófa

Február 1. a Tisza élővilágának emléknapja. Ezen a napon arra emlékezünk, hogy 21 évvel ezelőtt Romániában átszakadt egy bányászati cég cianidos zagytározójának töltése, és az ott felhalmozott százezer köbméternyi mérgező anyag a Tiszába jutott. A szennyezés ökológiai katasztrófát okozott a szőke folyón, ami az egész világot sokkalta. A pusztulás mértékét azonban jelentősen mérsékelték a Kiskörén végrehajtott bravúros vízügyi beavatkozások.

Bővebben...

 

Hódtorlaszokat bontottak el a Tápión

Hódtorlaszok okoztak jelentős visszaduzzasztást a Tápió folyón Újszász térségében, amit pontszerű III. fokú árvízvédelmi készültség mellett, árokásó-rakodógéppel távolítottak el a napokban a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Szolnoki Szakaszmérnökségének munkatársai.

Bővebben...

 

Tíz éve történt: az elmúlt fél évszázad legnagyobb belvize

Tíz évvel ezelőtt ezekben a januári napokban 73 300 hektárt borított belvíz a KÖTIVIZIG (akkori nevén KÖTIKÖVIZIG) területén, ami az elmúlt fél évszázad legnagyobb elöntése, meghaladja a Balaton területét. A 2010. november végétől 2011. május elejéig tartó védekezési időszakban a szivattyúk összesen 294 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba, ami nyolcszorosa a Velencei-tó víztérfogatának, s majdnem duplája a Tisza-tó víztömegének nyári vízszintnél.

Bővebben...

 
További cikkeink...