palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek KÖTIVIZIG-hozzájárulás a városmarketinghez

KÖTIVIZIG-hozzájárulás a városmarketinghez

A KÖTIVIZIG, melynek működési területe Jász-Nagykun-Szolnok megyén kívül több szomszédos megyét is érint, fontos feladatának tekinti, hogy székhelyének, Szolnoknak fejlesztéséhez, szépítéséhez hozzájáruljon. Kötelezettsége az ár-, és belvízvédelem biztosítása, ezen felül azonban törekszik hozzájárulni Szolnok ismertségének és elismertségének növeléséhez.

A közelmúltban kezdeményeztük, hogy – összhangban a városban zajló turisztikai fejlesztésekkel, mint amilyen a tiszaligeti fürdő megújítása és a Művésztelep rekonstrukciója – a 2014-ben átadott Tiszaparti sétány mentén található mellvéd kapjon díszítést, mely szó szerint színesebbé, vonzóbbá teszi az árvízi mérce, valamint a Tiszavirág gyaloghíd környezetét.
Javaslatunkat támogatásáról biztosította Szalay Ferenc polgármester úr.
A Magiszter Művészeti Iskola diákjai Tóthné Páncsics Edina vezetésével a jövő héten kezdik meg az egy hétig tartó munkát: a vízmérce melletti szabadtéri „festményeken” – többek között – a Belvárosi templom, a Színház vagy a Tisza Szálló lesz felismerhető, megjelenik továbbá számos portré, melyek Szolnok híres szülötteit, alkotóit ábrázolják Chiovini Ferenctől Verseghy Ferencig.
A gyaloghíd környezetében a Galéria ábrázolása lesz látható, a partról nézve érdekes kontrasztot teremtve a háttérben látható eredeti épülettel.
Bízunk abban, hogy kezdeményezésünk tetszést arat a szolnokiak és az ide látogatók körében, ezzel a színfolttal pedig tovább erősödik a város és igazgatóságunk több évtizedes jó kapcsolata.