palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Árvízvédelem Árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó mentén

Árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó mentén

Másodfokúra mérséklődött az érvényben lévő legmagasabb belvízvédelmi készültség a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén, ugyanakkor II. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe ma reggeltől a Hortobágy-Berettyó jobb partján.

A KÖTIVIZIG jelenleg I. fokú készültséget tart fenn a kiskörei belvízvédelmi szakaszokon, II. fokút a tiszakécskei, a jászkiséri, a kunhegyesi, a ceglédi, a jászberényi, a cibakházi, a mezőtúri, a karcagi és a kisújszállási szakaszokon.
A március 23-i állapot szerint az igazgatóság működési területén az elöntés nagysága 14 900 hektár, ebből 5360 hektár vetés, 3120 hektár szántó, 4385 hektár rét-legelő. A vízborítás Jász-Nagykun-Szolnok megyében 10950 hektárt tesz ki.
Az elmúlt 24 órában 49 szivattyútelep és 13 mobil gépegység üzemelt, amelyek együttesen megközelítően 3,4 millió köbméter vizet emeltek át a befogadókba.
A KÖTIVIZIG az emelkedő vízszint miatt II. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el március 23-án 8 órától a Hortobágy-Berettyó jobb partján, a Pusztaecseg-őzesi védelmi szakaszon, összesen 52 kilométer hosszan.