palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Ezüstérem nyúlgátfutóinknak a 13. Bicogó Maratonon

Ezüstérem nyúlgátfutóinknak a 13. Bicogó Maratonon

A jobb időeredmény ellenére sem sikerült a címvédés a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Nyúlgátfutók nevű csapatának, a tavalyi aranyérem után idén az ezüstöt hozták el a szeptember 16-án 13. alkalommal megrendezett Bicogó Maraton versenyről, ahol kerékpárral, illetve futva kellett teljesíteni a 46,8 kilométeres távot a Szolnok-Doba-Nagykörű-Kőtelek-Tiszasüly útvonalon, többnyire a Tisza árvízvédelmi töltésén.

 

A bicogás egy olyan sportág, amely ötvözi a kerékpározást és a futást. A legfontosabb szabály: eggyel kevesebb kerékpár van, mint ahány fős a csapat, ezért egy versenyzőnek mindig kocognia kell. A csapat többi tagja követheti a futót kényelmesen bicaj nyergében, vagy előre pedálozhat a váltás helyéig, ahol pihenhet, lazíthat (szerelhet), azonban minden csapattagnak legalább egy kilométert futnia kell!
A KÖTIVIZIG Nyúlgátfutók csapata a 9-20 fős, szabad váltású kategóriában indult - a frissítő állomásokkal 8 szakaszra osztott - 46,8 kilométeres maratoni távon. A Lovas Attila igazgató vezette csapat már az elején megpróbált az élre törni, s mindvégig nagy küzdelmet folytatott az előttük pár perccel célba érkező gárdával. A múlt évben bevált taktikához hasonlóan ismét rövidtávú sprintfutással tudtak jó eredményt elérni. Két bringával is akadtak viszont gondok, melyek megnehezítették a versenyzést. A tiszasülyi művelődési házban lévő célba végül kategóriájukban másodikként értek a Nyúlgátfutók, a 46,8 kilométeres távot 2 óra 47 perc alatt teljesítve, ezzel megjavítva a csapat tavalyi idejét.
A versenyen kiosztott sorszámokkal sokan nyertek értékes tombolatárgyakat, és a fődíjat is az egyik kollégánknak sikerült megnyernie: Zajacz Zsolt egy új  kerékpár boldog tulajdonosa lett.
Az ezüstérmes vízügyes csapat tagjai: Lovas Attila, Fazekas Helga, Szőke Máté, Fodorné Mészáros Tünde, Fodor József, Tóth Zsuzsanna, Törőcsik Tamás, Törőcsik Hódos, Podani György, Bartha Katalin, Zajacz Zsolt, Katona Péter Gergő, Morvai Gábor, Fekete Lilla Fanni, Marsi Irén, Kis-Pál Ilona, Földvári Judit Laura.