palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

FramWat Projekt

Framework for improving water balance and nutrient mitigation by applying small water retention measures (Kisvízes területek vízvisszatartásának lehetséges integrált kezelési módjai)
EU INTERREG Central Europe (+ önerő: Magyar Állam)
Támogatási összeg: 52 601 400 Ft

 

Az INTERREG Central Europe program keretében került benyújtásra 2016-ban a FramWat projekt, mely a vízvisszatartással kapcsolatos modellekre és hasznosítási módokra, a felszíni vizek minőségének javítására, a flóra és fauna jó állapotára fókuszál, kedvező hidrológiai és vízösszetételi állapotot célozva.
A projektben vezető szerepet játszik a Varsói Természettudományi Egyetem, e mellett magyar, szlovák, szlovén, horvát, német partnerekkel, és nemzetközi szervezetek bevonásával valósul meg.
A KÖTIVIZIG önálló partnerként vesz részt a projektben, modellezést, pilot projekt megvalósítást vállalva. Az összehasonlítás hozzájárul a hegyvidéki és síkvidéki modellek közötti különbségek bemutatásához.
A 2017. július 1-én indult, 36 hónap időtartamú projektben – a KÖTIVIZIG társult stratégiai partnereként – részt vesz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A projekt honlapja a következő linken érhető el: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/FramWat.html