palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Tisza-tó napja tizedszer

Tisza-tó napja tizedszer

Tókerülő futás, VIP kerékpártúra, rendőr-triatlon, Tisza-tavi ki mit tud?, közbiztonsági és turisztikai szakmai esemény is szerepel a Tisza-tó napja idei programsorában, amelyről hétfőn számoltak be a szervezők Szolnokon, köztük Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója.

A 10. alkalommal meghirdetett Tisza-tó napi rendezvények nyitányaként május 10-én a Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság ülésezik a poroszlói ökocentrumban, majd 11-én horgászverseny helyszíne lesz a halászati hasznosító Tisza-tavi Sporthorgász KN. Kft. telephelye. Május 12-én Tiszafüreden rendezik, immár harmadik alkalommal a rendőr triatlont, ahol sárkányhajó, lábtenisz és főzés versenyszámokban mérhetik össze erejüket és rátermettségüket az egyenruhások és a meghívottak, köztük a KÖTIVIZIG csapata.
Szombaton, 13-án Tiszadorogmától a hallépcsőig tartó 60 kilométeres út várja a VIP kerékpártúra mezőnyét, amit a környezettudatosság jegyében szerveznek és bonyolítanak le. Május 15-én ad egymásnak randevút Kiskörén a Tisza-tavi ki mit tud? vetélkedő döntőjébe jutott hat csapat, másnap, 16-án pedig a hagyományos tókerülő futást rendezik meg általános iskolások és rendvédelmi dolgozók részvételével.
Az idei programsorozat május 30-án turisztikai konferenciával és szakmai műhelymunkával zárul Kiskörén.