palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Víz világnapi hívogató

Rajzpályázat és játékos akadályverseny diákoknak – többek között ezek az idei víz világnap térségi programjai, amelyeket az idén centenáriumát ünneplő Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete és a NEFAG Zrt. szervez a KÖTIVIZIG közreműködésével.

Mint ismert, az ENSZ Közgyűlése 1993-ban határozott a víz világnapjának megtartásáról minden év március 22-én, hogy felhívja a figyelmet a vízkészletek tisztaságának megőrzésére és fenntartható használatára. A víz világnapjának rendezvényei minden évben más-más aktuális témára fókuszálnak, az idei mottója: „Szennyvizek? Tiszta vizet!”
Szolnokon a víz világnapi akadályversenynek ezúttal is a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza ad majd otthont március 23-án 9 órai kezdettel, amelyre tucatnyi csapat jelentkezett, 6 szolnoki és 6 megyeszékhely környéki. A 7. és 8. osztályosokból álló, 3 fős csapatok játékos formában bizonyíthatják tudásukat az egyes állomásokon, például homokzsákfal-építésben. 
Nincs víz világnap rajzpályázat nélkül. Felhívásunkra Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyékből összesen 246 rajz érkezett, köztük 34 óvodás, 117 alsós és 95 felső tagozatos általános iskolás alkotása. A szolnoki intézményeken kívül Fegyvernekről, Kisköréről, Besenyszögről, Szászberekről, Kunhegyesről, Átányról, Karcagról és Mezőtúrról is kaptunk rajzokat. A pályázat díjkiosztója március 24-án 11 órakor az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Tabák Lajos Galériájában lesz, ahol ki is állítják a gyerekek műveit.
A víz világnapi rendezvényeink szponzorai - MHT Szolnoki Területi Szervezete, KÖTIVIZIG, Aqua Area Kft., Kötiviép B Kft, VÍZÉP-KÖR Kft., VCSM Zrt., Technovíz Kft., Anyagért Kft., NEFAG Zrt., TRV Zrt. - jóvoltából mind az akadályverseny csapatai, mind pedig a rajzpályázat nyertesei jutalomban részesülnek.