palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Védekezés Környezeti kárelhárítás Ezer zsák szemét a Tisza-tóból

Ezer zsák szemét a Tisza-tóból

A Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság február 20. óta III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültség keretében folyamatosan, szelektíven gyűjti össze a szőke folyón levonult árhullámmal felhalmozódott kommunális hulladékot a Tisza-tónál.

 

A Tisza-tavi vízügyi szemétszedés eddigi eredményeként tegnapra elérte az ezer zsákot a kiválogatott kommunális hulladék mennyisége a Kiskörei Szakaszmérnökségen, ami köbméterben kifejezve megközelíti a százat, azaz meghaladja egy pótkocsis kamion raktérfogatát. A legtöbb, tájképet romboló szeméttel egyébként a tiszaderzsi gátőrjárásban, az úgynevezett Fehér-gát fölötti területen, valamint Tiszanána és Sarud közelében szembesültek munkatársaink.
Szerencsére mind többen érzik magukénak a Tisza-tavat, s igyekeznek saját eszközeikkel és forrásaikkal tenni a páratlan természeti környezet tisztaságának megőrzéséért. Ezért örömmel fogadunk minden olyan civil kezdeményezést, amely akár csak néhány zsáknyi szeméttől szabadítja meg a tározót.
Természetesen a Tisza további, a KÖTIVIZIG működési területét érintő szakaszán is szelektíven gyűjtjük az árhullám által idesodort kommunális hulladékot, s azt újrafeldolgozásra vagy ártalmatlanításra elszállítjuk. E minden évben visszatérő tevékenység nem elhanyagolható humán erőforrást és gépi kapacitást, végeredményben anyagi ráfordítást igényel igazgatóságunkon.