palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű Együttműködés a középfokú vízügyi szakképzés fejlesztésére

Együttműködés a középfokú vízügyi szakképzés fejlesztésére

A középfokú vízügyi szakképzés fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást írtak alá november 8-án Szolnokon. A dokumentumot a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezdeményezésére a szolnoki székhelyű „vizes cégek” - a KÖTIVIZIG, a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt, és a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. – valamint a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum vezetői látták el kézjegyükkel a Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumban. Ezzel az eseménnyel egy régóta zajló együttműködés jelentős mérföldkőhöz érkezett.

 

A középfokú vízügyi szakképzés helyzetének megerősítése, a szakmai utánpótlás bázisának megteremtése ágazati érdek, ezért a Szolnokon nagy múltra visszatekintő vízügyi szakközépiskolai képzést továbbra is támogatják a vízügyi szakmai szervezetek. A szerződésben a felek megállapodtak arról, hogy a vízügyi ágazatban tevékenykedő intézmények szakemberei a továbbiakban is aktívan részt vesznek a szakmai tantárgyak oktatásában, melynek keretében tanulmányi utakat is szerveznek majd. A gyakorlati oktatásban és a nyári gyakorlatok megszervezésében szintén segítséget nyújtanak telephelyeiken. Megállapodtak arról is, hogy a Szakképzési Centrum a jövőben a beiskolázás során nagy hangsúlyt fordít a vízügyi szakmai képzések szervezésére, szaktechnikusi évfolyamok indítására. A megállapodás alapján a szakgimnázium vízügyi szakmacsoportban tanuló diákjai aktívan részt vesznek a jelentősebb vízügyi rendezvényeken.

Az együttműködési megállapodást a Szolnoki Műszaki SZC részéről Hicsó György főigazgató, Lovas Attila, a KÖTIVIZIG igazgatója, Kaposvári Kázmér a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Hajdú Gábor, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatója írta alá.