palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Közérdekű A végéhez közeledik az őszi felülvizsgálat

A végéhez közeledik az őszi felülvizsgálat

A megszokottól eltérően a Zagyva kisvízi bejárásával már a nyáron megkezdődött az őszi szakbizottsági szemle a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságon.  Elsősorban a vízkár-elhárítási, vízhasznosítási és folyószabályozási művekre, létesítményekre kiterjedő ellenőrzési „kampány” a jégtörő hajók felülvizsgálatával, majd a tapasztaltak összegzésével és kiértékelésével zárul november közepén.

A jogszabályok értelmében a vízügyi igazgatóságok minden évben ősszel végzik el ezt a sokrétű munkát. Ennek keretében kiemelt figyelmet fordítanak az ár- és belvízvédelmi, valamint vízszolgáltatási művek, műtárgyak és létesítmények állapotára, az elektromos és gépészeti berendezések üzemképességére, a humán erőforrásokra, a védelmi anyagokra és eszközökre, az informatikai és hírközlési rendszerekre, sőt az erdészeti tevékenységre is.
A komplex ellenőrzési feladatok többségét már elvégezték a KÖTIVIZIG szakemberei. Jelenleg az igazgatóság 11 árvízvédelmi szakaszából 2 felülvizsgálata van hátra (a Szászberek-Jászberényi  és a Fegyvernek-Ledencei – utóbbi részei a Tiszaroffi és a Nagykunsági árvízi tározók), a 10 belvizes szakaszból pedig már csak a jászkiséri és a tiszakécskei kontrollja  nem történt meg. Ugyancsak novemberben esedékes a nagyműtárgyak, a Kritikus Infrastruktúra Műszaki Szolgálat, a Védelmi Osztag telephelye és a már említett jégtörők felülvizsgálata. Végezetül pedig sor kerül a tapasztaltak kiértékelésére, a már elvégzett feladatok elemzésére, a szükséges intézkedések meghatározására, továbbá a rekonstrukciós és fejlesztési igények összegzésére.

Copyright © Minden jog fenntartva. A honlap tartalma a tartalomszolgáltató (Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság) szellemi alkotása, amely - eltérő megjelölés hiányában - csak a vonatkozó jogszabályok korlátai között használható fel, minden esetben kizárólag a forrás megjelölésével.