palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Nyúlgátfutóink győztek a 12. Bicogó Maratonon

Nyúlgátfutóink győztek a 12. Bicogó Maratonon

Nem talált legyőzőre a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozóiból álló, Nyúlgátfutók elnevezésű csapat az elmúlt szombaton megrendezett 12. Bicogó Maraton versenyen, ahol kerékpárral, illetve futva kellett leküzdeni a 43,7 kilométeres távot Szolnok-Doba-Nagykörű-Kőtelek-Tiszasüly útvonalon, részben a tiszai árvízvédelmi töltésen.

 

A bicogás egy olyan sportág, amely ötvözi a kerékpározást és a futást. A legfontosabb szabály: eggyel kevesebb kerékpár van, mint ahány fős a csapat! Ezért egy versenyzőnek mindig kocognia kell. A csapat többi tagja követheti a futót kényelmesen kerékpár nyergében, vagy előre pedálozhat a váltás helyéig, ahol pihenhet, lazíthat, szerelhet, azonban minden csapattagnak legalább egy kilométert futnia kell!
A vízügyesek mondhatni kényelmes tempóban kezdtek. Eleinte azt a taktikát követték, hogy mindenki a saját tempójában fut le 2-3 kilométert, a többiek pedig biciklivel haladnak vele. Ám ezzel a milléri elágazásnál utolsó helyen álltak a Nyúlgátfutók, a többi csapat jelentős előnyre tett szert. A csapatkapitány – Lovas Attila igazgató - eligazítását követően azonban, gyors-, de rövidtávú sprintre váltottak, s így már a dobai szivattyútelepnél átvették a vezetést. A kezdeti nehézségeket leküzdve innen már végig vezettek, s a 2. helyezett előtt fél órával hamarabb értek be a célba.

Az aranyérmes Nyúlgátfutók csapatának tagjai: Lovas Attila, Fazekas Helga, Fodorné Mészáros Tünde, Fodor József, Tóth Zsuzsanna, Danyi Mihály, Törőcsik Tamás, Zong Rita, Podani György, Tóth Tamás, Cédulás Anikó, Zajacz Zsolt, Debreceni Szabolcs, Vass Sándor, Morvai Gábor, Fekete Lilla Fanni, Major Zoltán, Marsi Irén (Vízügyi SZKI tanár)

Tóth Tamás kollégánk a győzelmi mámor pillanataiban írta az alábbi verset:

Szombaton délelőtt nyertük a Bicogót,
Előztünk bringát, futót és kocogót.
Nyargaltunk, bringáztunk éppen eleget,
Jól bírtuk a távot, s a hideget-meleget.
Verseny közben hátulról törtünk előre,
Legyünk ott, és újra nyerjünk jövőre!