palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Víz világnapi vetélkedő Kiskörén

Víz világnapi vetélkedő Kiskörén

Hagyományosan a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnökségének panorámaterme adott otthont március 22-én, a víz világnapján az immár nyolcadik alkalommal meghirdetett Heves megyei természetismereti vetélkedő döntőjének. A megmérettetésre nevezett 18 iskola 10 legjobb, egyenként 3 fős csapata jutott be a fináléba. A verseny fővédnöki tisztét ezúttal is Szabó Zsolt államtitkár vállalta.

A Kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola által életre hívott vetélkedő döntőjét Fejes Lőrinc kiskörei szakaszmérnök nyitotta meg, hangsúlyozva a természet ismeretének, szeretetének és védelmének fontosságát. Amíg a gyerekek a – vízzel és a Tisza-tóval is kapcsolatos - feladatok megoldásán törték a fejüket, az őket elkísérő felkészítő pedagógusok megtekintették a hallépcsőt kollégánk idegenvezetésével.
Az első helyen a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola Jégmadarak elnevezésű csapata végzett. A KÖTIVIZIG különdíjában (Tisza-tavi csónaktúra) a pétervásárai Tiszakötők csapata részesült.
A program a helyi iskolában zárult, ahol a verseny résztvevői koszorút helyeztek el a Vásárhelyi Emlékműnél, Vásárhelyi Pál születésének 221. évfordulója tiszteletére. (Képünkön)