palyazat_fooldal

Magyarország

Gyengénlátóknak

Címlap Rólunk Jeles események, érdekességek Víz világnapi hívogató

Víz világnapi hívogató

Rajzpályázat díjkiosztó, játékos vetélkedő diákoknak, víz- és hallépcső látogatás, letűnt korok vízügyi emlékeinek megtekintése – többek között ezek az idei víz világnap térségi programjai, amelyeket hagyományosan a Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete és a NEFAG Zrt. szervez a KÖTIVIZIG közreműködésével.

Mint ismert, az ENSZ Közgyűlése 1993-ban határozott a víz világnapjának megtartásáról, minden év március 22-én, hogy felhívja a figyelmet az édesvízkészletek tisztaságának megőrzésére és fenntartható használatára. A víz világnapjának rendezvényei minden évben más-más aktuális témára fókuszálnak. Az idei mottója: „Vizek és mesterségek”.
A március 22-i vetélkedőnek idén a NEFAG Zrt. ad majd otthont, ahol a 7. és 8. osztályosokból álló 3 fős csapatok (összesen 13 csapat jelentkezett) játékos formában bizonyíthatják tudásukat az egyes állomásokon.
Nincs víz világnap rajzpályázat nélkül, melyre idén is óvodások, alsó és felső tagozatos tanulók, valamint középiskolások küldtek be alkotásokat. Felhívásunkra összesen 186 rajz érkezett, melyek között van egyéni és csoportos munka is. A pályázat díjkiosztója március 23-án az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Tabák Galériájában lesz, ahol ki is állítják a gyerekek műveit.
A KÖTIVIZIG a víz világnapja alkalmából ezúttal is lehetőséget teremt a muzeális vízügyi értékek, illetve - tapasztalataink szerint - sokakat érdeklő vízi létesítmények megtekintésére. Így előzetes bejelentés alapján, munkaidőben felkereshetők a Milléri és Sajfoki gőzgépes szivattyútelepek. Ugyancsak lehetőséget biztosítunk a Kiskörei Vízlépcső és hallépcső megtekintésére 8-15 óra között - ehhez szintén előzetes bejelentkezés szükséges. (Max. látogatói csoport létszám: 40 fő.)
Az idei rendezvényeket a Magyar Hidrológiai Társaság mellett a Víz-és Csatornaművek Koncessziós Zrt., a Tiszamenti Regionális Vízművek, a Techno-víz Kft., Anyagért Kft., Kötiviép-B Kft., a Keviterv-Akva Mérnöki Vállalkozás Kft, valamint a Vízép-kör Kft. támogatja.
További információk és érdekességek a központi víz világnapi rendezvényekről:
www.vizvilagnap.hu