Magyarország

feed-image

 • Előző
  Következő
 • Védekezési információk

  Az ár- és belvíz védekezéssel kapcsolatos aktuális információk.

  Bővebben...

 • Tisza-tó

  A tározó üzemeltetésével kapcsolatos információk, érdekességek.

  Bővebben...

 • Víz világnapja

  Az eseményhez kapcsolódó pályázati felhívások kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

  Bővebben...

VÍZKO - Nemzetközi Vízgazdálkodás-tudományi Konferencia

Az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Egyesület,  valamint a Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata 2010-ben új, a vízgazdálkodásban tevékenykedő szakemberek nemzetközi tudományos fórumát kezdeményezte, a VÍZKO-t. Időszerűségét jelzi, hogy a VÍZ mára a XXI század talán legnagyobb kihívása lett. A Tisza vízgyűjtőjén 5 ország népei élnek, két legnagyobb érintettje pedig Románia (46%), és Magyarország (30%). A Tisza és mellékfolyói a Szamos, a Kraszna a Túr, a Berettyó, a Körösök, a Maros sűrű érhálózatot alkotnak a Kárpát-medence dél-keleti szegletében. Állapotuk, a bennük folyó víz mennyisége, minősége, élővilága, energiája, vagy éppen árvízi fenyegetése jelentősen befolyásolják az itt élők helyzetét, de a vízgyűjtőn lentebb fekvőkét is. Nem mindegy tehát, hogy mi történik a vízgyűjtőkön! Mindez magas színvonalú mérnöki tudást és a kapcsolódó számos tudományterülettel való párbeszédet, megértést követel meg.

Bővebben...

 

MÉRNÖKÖK A TISZÁÉRT

Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozata, az Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság – EMT (Kolozsvár), valamint a Debreceni Egyetem Víz és Környezetgazdálkodási Intézete nemzetközi vízgazdálkodási konferenciát szervez

MÉRNÖKÖK A TISZÁÉRT

címmel Debrecenben, 2011. június 10 – 11 - én

ELSŐ KÖRLEVÉL

A konferencia célja mérnöki és környezetvédelmi civil szervezetek együttműködése a Tisza vízgyűjtőjén, annak érdekében, hogy az EU Duna Stratégiájában kapjon kellő súlyt a legnagyobb mellékfolyója, a Tisza, valamint a vízzel való gazdálkodás és a vizikörnyezet védelme a Tisza vízgyűjtőjén. Erősítsük annak lehetséges hasznait határon átnyúlóan is, hogy a Duna Stratégia árvízvédelmi prioritásának koordinátora Magyarország és Románia lett közösen, a vízminőségi prioritásé Szlovákiával közösen. Támogassuk.

Bővebben...

 

Régi Közép-Tisza újságok portálja

A mai naptól kezdve folyamatosan töltjük fel a régebbi Közép-Tisza újságok számait egészen 1977-től kezdve. Erre a célra egy új WordPress portált is létrehoztunk. A KÖTIKÖVIZIG hivatalos lapjának archiv számait megtekintheti a képre kattintva. A képeken történő kattintásokkal az újságcikk teljes méretűre nagyítható. Használja a böngésző vissza gombját a "Régi Közép-Tisza újságok" honlapra történő visszatéréshez és a  KÖTIKÖVIZIG logo-ra kattintva tud visszatérni erre az oldalra.

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. február 18.

Hidrometeorológia:

A Tisza vízgyűjtőin az elmúlt nap folyamán említésre méltó csapadék nem esett. A Tisza a magyarországi szakaszon végig apad. Ma reggel Kisköre-alsónál 161 cm, Szolnoknál 224 cm, Tiszaugnál 176 cm, apadó jellegű volt a vízállás. A Kisköre alatti szakaszon az elkövetkezendő napokban 10-20 cm/nap ütemű apadás várható. A Zagyva, a Tarna, a  Körösök és a Hortobágy – Berettyó végig apad.

Bővebben...

 

Ők is ott voltak 2006-ban a rézsűcsúszások megállításánál

A 86. Szolnok Helikopterezred

 

KÖRÖS-ZUGI RÉZSŰCSÚSZÁSOK

A filmet az Igazgatóság megbízásából a Szolnok Televízió Zrt. készítette (2006).

 

A tiszaroffi árapasztó tározó

A film a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság megbízásából készült (2009).

 

Megrongálták a támfalat

 

KÖTI-KÖVIZIG ár- és belvízvédelmi tájékoztató 2011. február 16.

Hidrometeorológia:

A Tisza vízgyűjtőin az elmúlt nap folyamán említésre méltó csapadék nem esett. A Tisza a Kisköre-Martfű közötti szakaszon kismértékben árad, máshol apad. Ma reggel Tiszafürednél 482 cm duzzasztott, Kisköre-alsónál 210 cm, Szolnoknál 257 cm áradó, Tiszaugnál 199 cm, apadó jellegű volt a vízállás. A Kisköre alatti szakaszon az elkövetkezendő nap során alig változó vízállás várható. A Zagyva, a Tarna, a Hortobágy – Berettyó és a Körösök végig apadnak.

Bővebben...

 

ONLINE vízügyi szótár
Felettes Szervezet

A kiskörei hallépcső
Látogató számláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa1204
mod_vvisit_counterTegnap1615
mod_vvisit_counterEzen a héten9058
mod_vvisit_counterMúlt héten11741
mod_vvisit_counterEbben a hónapban34269
mod_vvisit_counterMúlt hónapban70274
mod_vvisit_counterÖsszesen4410936